20 februari - att träna

Att det kan vara så fantastiskt skönt att svettas. Har äntligen fått modet att ignorera huvudvärk och att låta bli att ta tempen varje dag även om jag känner mig lite seg när jag vaknar, så för första gången sedan i somras är jag nästan lite halvt igång med träningen.

Den här veckan har hittills sett ut som följer:
måndag: ridning
tisdag: gym (biceps, rygg, mage)
onsdag: gym (triceps, bröst, axlar) samt 6.5 km skidåkning
torsdag: löpning 5 km samt ridning

Sen ska jag rida imorgon också, och så får vi se hur mycket mer jag orkar och vill klämma in under helgen.

Man skulle kunna tro att det här skulle göra mig slut och trött, men jag tror att det är precis tvärt om. Försökte vila nu en timme när jag kom hem från skolan, men jag gav upp efter en halvtimme. Kan absolut inte somna. Dessutom har jag fått sjukt mycket skolarbete gjort under veckan, ligger ett par veckor i före med case och föreläsningar. Plus att jag blir otroligt mycket mindre sugen på sötsaker.

Känns som en klassisk win-win(-win).

3 februari - Sagan om att hitta hem.

Nyss hemkommen till Luleå efter en födelsedagshelg hemma i Stockholm. Och så var jag redan efter första meningen inne på dilemmat om vad som är "hem" och "hemma". För trots att jag inte stått skriven på Stora Alby på tre år så är det där jag känner att jag har mina rötter, det är det som är min fasta punkt. Men jag vet ju att jag inte bor där. Det kanske är därför jag känner mig aningen vilse här i världen ibland, för att jag inte har vågat landa än. För att jag inte har hittat någon plats jag vill landa på. Fram tills nu. För till sommaren får jag flytta ihop med den jag tycker mest om i världen, i en lägenhet som vi har valt ut tillsammans. I en stad där jag förhopningsvis kommer att stanna flera år framöver. Och jag ser helt sinnessjukt mycket fram emot det! Kunde inte fått en bättre födelsedagspresent (även om PS4, svinsnygga ridbyxor och pengar till möbler slår ganska högt det också) eller en bättre start på år 2014!