31 augusti - Gaga levererar!

Jag vet att jag sa att jag skulle lägga upp bilder, men det har varit mycket att stå i de senaste dagarna så det har helt enkelt inte blivit av. Och på tal om det, samma sak gäller min feber. 37,8 grader när jag vaknade imorse och inga tecken på att temperaturen tänker sjukna går att finna. Inte för att det är någon katastrof, men allt jag gör går så långsamt. Vilket inte är så bra eftersom jag måste hinna välja ut och packa ner alla kläder jag ska ha med upp till Umeå innan mamma och pappa slutar jobba (vi bilar upp i eftermiddag). Men det ska nog gå fint. Får leva lite på energin från igår kväll, när jag och en drös andra människor till kilade förbi Globen och spanade in Gagas storslagna show. Riktigt bra var det, tusen tummar upp för Lady herself som visade inte bara hur duktig hon är på att showa och sjunga, utan dessutom att hon har rätt mycket innanför alla stora hattar hon envisas med att ha på sig. Bruden är inte pantad, det är ett som är säkert. Och hon är, om man vågar låta henne vara det, en ruskigt bra förebild. Hade jag haft en hatt på huvudet, hade jag utan att tveka tagit av den efter att hon lämnade scenen igår. Så bra var det.

29 augusti - många järn i elden

Tillbaka från Svalbard, som utan att överdriva var bland det häftigaste jag sett i naturväg. Men mer om det en annan gång (imorgon kanske, påminn mig). Hur som haver, idag har jag hunnit med att köra Andy till tåg, gå promenad med familjens kvinnliga medlemmar, köpa ett vitrinskåp i Huddinge, fika hos mormor och morfar, åka till ungdomsmottagningen i Väsby, agera värd åt ett brittiskt par hemma hos oss, köpa soffa med mamma i Enskede och städa/rensa hela mitt rum. Dessutom har jag ringt en miljon samtal för att bocka av allmänt fix på veckans to-do-list. Så alltså, kreativ dag idag. Nu är den fortsatta planen att däcka på sängen. Senare.

22 augusti - Spetsbergen

Har idag träffat två av medlemmarna från "the crew" (jag vet, men vi gick faktiskt på gymnasiet när namngivningsceremonin ägde rum). Först åt jag lunch hemma hos Johnne och nu på kvällen har Rikke varit på besök på Alby. Blev en hel del catching up samt lite väl entusiastiskt smidande av planer inför hösten, så jag sitter och är lite småtaggad just nu. Inte bara på det, dock, utan även på resan som stundar imorgon. Hela (typ) släkten + Andree åker till Svalbard till på måndag. Vad vi ska göra där är ännu oklart, men det ger sig väl. Har en känsla av att det kommer att bli ganska annorlunda, iallafall.
Nu ska jag packa det sista, jag ska bara komma på vad jag tror att man behöver ha med sig först.

21 augusti - eldvittnet

Efter nästan två dagar nere i Ljungbyhed är jag nu tillbaka på Alby igen. Hann i princip bara in på gården innan rastlösheten blommade upp, så nu har jag lekt viktig och pillat med studielån, BankID och räkningar ett par timmar. Är ju egentligen ganska lamt, men det fungerar faktiskt. Lite vuxengöra och det känns som att man spelar någon slags roll igen, bra. Annars så har de senaste dagarna varit riktigt fina, trots att en brutal förkylning slagit sig till ro i min kropp. Har lite lagom övertemp, typ sådär 37.5 grader, så att man inte har någon egentlig anledning att klaga men så att allting blir dubbelt så jobbigt att göra ändå, och en helvetes massa snor och slem i diverse kroppsöppningar (på övre kroppshalvan, skall tillägas för att förhindra eventuella missförstånd). Men både bio, kräftskiva på Blidö och tur och retur till Skåne har gått fint ändå. Vilken järnlady man är, right? Och så har jag läst ut 'Eldvittnet' på lite mindre än ett dygn (sjukligt spännande bok). Fast, med tidigare nämnda feber och en dag med strålande solsken var det typ den ultimata sysselsättningen, så det fanns som ingen anledning att sluta läsa förrän boken var slut. Nu har jag iallafall duschat, gjort en kopp te och hoppat i min ziperall och ska krypa ner i soffan framför ett avsnitt 'the mentalist'. Mys!

16 augusti - kardemummaglass och fina vänner

blogg.se bjuder på lagg som vanligt, så jag kan inte dela med mig av några bilder från de senaste dagarna. Jag var ju som sagt i Bollnäs några dagar, och sista dagen (igår) bjöd på strålande sol och riktig augustivärme. Så efter frukost och promenad gjorde jag och Max stan medan Jennifer var hos tandläkaren (det tog ungefär en kvart - båda sakerna) och avrundade det med kardemummaglass och hallonsorbet på torget. Sen åkte vi iväg till en badplats nere vid Ljusnan och badade, solade och åt lunch. Ytterligare en sommardag, helt fantastiskt! Fick sedan skjuts in till Söderhamn där jag hoppade på tåget tillbaka hem. Blev upphämtad av mamma på Arlanda och efter en god middag gick vi och Kridden ut i skogen och plockade hallon, som senare blev till en gino tillsammans med kiwi och melon. Idag har jag rett ut min psykiska hälsa (sort of), pressat mig igenom ett ordentligt träningspass (för en gångs skull?) med både löpning och styrka, ätit lunch med Rebecca i solen på badberget och druckit en kopp kaffe hos Adde medan regnet öste ned utanför fönstret. Snabba väderändringar, men det är man ju ganska van vid vid det här laget. Man bor ju i Sverige, liksom. Efter det har jag varit ute med loppan, försökt tvätta (alla mina kläder luktar antingen jättemycket tacos eller jättemycket källare) och diska och sådär. Nu sitter jag och gör absolut ingenting, vilket man kan förstå när man läser hur mycket nonsens jag har tid att dela med mig av. Tänkte måla naglarna, och sen hoppas på att mamma och Cissi kommer tillbaka snart så att vi kan äta middag. För, ovanligt nog, är jag svinhungrig. På återhörande.

14 augusti - Bollnäs

Lite tvärt emot vad jag trodde igår kväll, när regnet låg i luften och himlen var blygrå, vaknade vi upp till en riktig sommardag imorse! Max hade klivit upp tidigt utan att jag hade märkt något, så det var bara jag och frugan som skulle roa oss. Vi löste det genom att knyta på oss promenadskorna och gå en riktig långpromenad (7.5 km) genom Bollnäslandskapet. En lunch på det och sen parkerade vi i bikini i varsin solstol ute på gräsmattan ett par timmar. Nu har vi varit och hämtat tillbaka Radis (som klarade halkan!) och ska försöka få fart på grillen. Planen är en drink och ett glas vin till det, och fan va najs! Puss.

13 augusti - 3C, fast på annan ort

Bollnäs kanske inte har några rulltrappor (hehe), men Bollnäs har Jennifer och Max. Så jag åker dit. Värt!

9 augusti - livet.

Jag tror att jag är tusen år äldre än jag var för en vecka sen. Det känns som att jag måste vara det, när jag inser hur många tankar jag har hunnit tänka, och hur mycket många av de tankarna har hunnit påverka mig. Allt ser inte ut som det har gjort, och långt ifrån allt kommer att vara likadant som det brukar. Men det är så det måste få vara, och jag börjar långsamt acceptera det. För att inte drunkna i tankar och känslor har jag försökt fylla tiden med saker att göra. Så jag har varit hos Malin på kräftskiva, hos Jenny och ätit tacos, hos Ande på film - och tekväll, med Mian på Skansen, hos Adde för terapi och kaffe, i stan på sushilunch med Denise, hos Julia på handboll - och spelkväll och på bilbingo ikväll med Adde och Kridden, Och så har jag simmat med Lollo, gymmat med Cissi och Jenny (och själv) och gått på långpromenader varje dag. Dessutom har jag bokat ett par dagar i Bollnäs hos Jennifer och Max i början på nästa vecka. Att inse hur många fina människor jag har omkring mig har hjälpt mig otroligt mycket, och någonstans vågar jag nästan tro att jag kommer att klara mig. Trots allt.