27 november - saturday night fever

Yo walla det är ju fan vinter ute! På riktigt alltså, ingen b-vinter med snöslask som ser vitt ut men som blir lera så fort man går i det, utan äkta vara som tillochmed gnistrar för att det är så kallt ute. Är iofs inte helt säker på att jag bara kan se fördelarna med just kylan, men snön är faktiskt bara bra. Inte bara vackert utan en julstämningshöjare som heter duga, bring me advent nu (snällarå?)!

Sitter på jobbet nu, en timme kvar.. Fast det är inte så ansträngande, äter chips och dricker kaffe (inte helt fel kombo faktiskt) och sen väntar en playdate med Rebban. Värsta bra. Bio bokad och jag längtar efter att ventilera lite med min favoritapa. Long time no see, som vanligt. Men blir ju lätt så när man är bosatta på olika orter, vilket kinda sucks. Efteråt kanske det blir lite shakin' med resten av ligan också om vi känner för det.

Strålande tider!


25 november - hestpub

Paris. Bästa på länge verkligen. Mañana var ledordet och Hakuna Matata livsfilosofin. Vi hade det bra, bättre och ibland rent ut sagt bäst, och mer än så kan man knappast önska sig.


Men nu är jag hemma igen och det är också underbart. Var på hästpub på Karlberg igår, strålande tider. Det blev en nostalgitripp då jag återupplevde Väsbyeran med Maria. Blev kanske en shot tequila för mycket men det var liksom det som var poängen med den perioden av våra liv; dansar aldrig nykter, one night of Magic (Crystal) rush - ni fattar. 

"När Väsbys lilla tjej ska parta,
måste hon samma morgon starta,
för att hinna med att köpa sprit,
även om det smakar skit.
Payar langarn alldeles för mycket,
för nåt som inte faller henne i tycket,
men för att det ska kunna bli nåt drag,
krävs det ju att man är glad."

und so weiter..


Sen var ju Andree där också, vilket inte gjorde kvällen sämre direkt. (Eller inte mycket iallafall..)




17 november - sats

Det här med att träna. Sjukt najs! Kanske är nåt man borde göra oftare. Var på Sats med Tjockis idag, mina muskler har nu kapitulerat och bär mig inte alls. Ramlade i trappan ner från Sats, och mina armar började krampa när jag skulle schamponera mitt hår nyss. Men det är NAJS! Jag vill mer! Kan ni påminna mig om att det är skönt att träna när jag imorgon bara kommer vilja lägga mig ner och dö? När jag nästa vecka kommer med lama ursäkter om att jag inte har tid. Påminn mig då är ni bussiga. Tack på förhand!
Nu ska jag upp och börja titta på 'La Vie En Rose'. Vår SSU ska typ vara klar snart och jag har inte ens börjat. Inte alltför förvånande kanske. Förmodligen inte.
Och imorgon natt åker jag och Marie-a till Parre. Woop!

16 november - one day i'll fly away

Har precis skjutsat mor min till Arlanda. Hon ska åka på semester till Dubai en vecka. Hennes jobb bjuder på den resan. Jag tycker inte synd om henne.
Själv flyger jag till Paris på fredag, så jag antar att det inte är så synd om mig heller. Ska bli riktigt trevligt, faktiskt!
Annars då, noll koll som vanligt. Men det är stabilt. Börjar bli lite nervös inför premiären imorgon, men som Rikke så fint sa så har jag faktiskt varit med om värre, mycket värre. (haha?)
Hoppade kossan några språng i ridhuset idag. Det är ju det roligaste som finns, men jag har en tendens att glömma att jag tycker så emellanåt. Idag kom jag på det igen. Värt.
Sen har Tjockis börjat hetsa om att jag ska börja träna med henne, och jag måste erkänna att jag är lite sugen. Ganska mycket sugen om sanningen ska fram. Så vi får väl se om jag kan få tummen ur och ta tag i det där, det vore ju nåt!
Nu ska jag rulla mot skolan, saknar allt Wandrille litegrann! Ciao!

10 november - home is where the heart is

Imorgon åker jag till Gotland med min familj, och jag längtar verkligen dit.

Jag känner otroligt mycket för Holm. Jag har så många minnen därifrån, lyckliga minnen.
Det i sig kanske inte är så unikt, men det som faktiskt gör det speciellt är att jag har väldigt fina minnen från så många olika perioder av mitt liv. Från tiden när jag åkte gummibåt med syster, när vi var så små att vi inte vågade hoppa från högsta delen av muren vid stranden. Från alla soliga dagar vi tagit båten ut till Ytterholmen. Från när vi byggde kojan i skogen, och den natten när jag och Rebecca vågade oss på att sova över i den. Från alla längdmätningar inne hos mormor och morfar, från frukostarna på deras uteplats, knäckebröd med kaviar och gräslök. Från gungan, luftgevärsskyttet, all nyfångad fisk. Från att plocka smultron och blommor med mormor. Att försöka komma ihåg vilket som var tulkört och vilket som var cikoria. Från första gången jag vågade hoppa från brottet, första gången jag vågade dyka. Från när jag red med Ingrid till estniska kolonin, när vi en annan gång red till Kyllaj och jag badade med min telefon. När hon och jag, Claes, Claes, Emilie och Ludvig tog båten till Grauten och tillbringade ett episkt dygn i den lilla övernattningsstugan vid vattnet. Nattpromenaden runt ön den kvällen. Från alla morgondopp, alla kvälls - och nattbad. Promenaderna uppe på Holm, natten vi var där när det blixtrade på ett sätt jag aldrig sett i Sverige förut. Från LWkonserten vid Östergravar. Valborgsmässoaftonen med Rikke och gitarren. Från när jag och Claes blev osams om reglerna i kubb, och det visade sig att jag hade fel. Från i somras när Patrik och Jacob tvingade med mig och Maria ut på golfbanan, roadtripen på Fårö.

Det är den tryggaste platsen jag känner till, och jag längtar verkligen dit. 


8 november - det här med att leka askungen.


Jag har haft en av de bättre helgerna på länge. Började på fredag förmiddag med att plugga lite franska med Maria på Stockholms Stadsbibliotek. Vi avslutade vår inlärningssession med kebab och allmänna terroristdiskussioner på Falafelkungen, mycket givande. Jag blev sedan, efter lite shopping och kaffe, upphämtad av min baldejt och begav mig tillsammans med honom mot Karlberg.
En tokigt god lasagneiddag med Maja och Björn föregick den schemalagda dansträningen (menuett), som för övrigt var väldigt underhållande. En snabb omsviding till festklänning följdes sedan av fest på (i?) mässen med trevligt sällskap innan dag ett (nästan) kunde betraktas som över.

Lördagen då. Började strålande med sovmorgon, och så småningom brunch inne hos Björn och Maja med ovan nämnda plus Constance, Alexander, Anna och Vidar. Muffins, lussebullar, american pancakes, scones och lasagne och Forrest Gump. Awesome start på en baldag!
När vi inte kunde äta mer skiljdes flickorna från pojkarna och förberedelserna började på riktigt. Med smink, hårnålar, smycken, plattänger och nagellack i mängder trängde vi ihop oss inne hos Constance och lät henne gå loss på våra frisyrer. Det blev så himla fint, och efter ett par timmars styling (vi var vid det här laget hur snygga som helst) fattade vi tag i varsin kadett (också hur snygga som helst) och promenerade mot slottet. Upplyst av lyktor och vaktat av två snela hestar var det ofattbart vackert där det speglade sig i vattnet. En annan är ju inte bortskämd med riktigt den nivån på dekorer, så det var lite breathtaking.
Sen fördrink, mingel och från min sida mycket njutning av att titta på alla mycket fina och galet välklädda människor som också hade nöjet att få vara där. Vi åt sedan middag, hade turen att få sitta bredvid marininspektören men kanske ännu mer tur att placeras mitt emot Glenn och Kerstin. Tackar ödmjukast för trevligt middagssällskap. Epic.
Efter middagen det vi alla väntat på, att få visa upp våra madskills på att dansa menuett. Var verkligen hur kul som helst (och svettigt, men det hoppar jag över att berätta, blir inte lika fashion då). Mer dans, mer häng och mycket mer skratt hann vi med innan vickningen och till sist discot som avrundade en fantastisk kväll. En helt fantastisk kväll.

Sen söndag. Pizzafrukost vid halv tre inne i stan med hela Karlberggänget, när vi kom tillbaka filmmys med samma gäng. Skönheten och Odjuret och lite glass röstades igenom, mycket bra. Andree och Rebecca följde sedan med hem till Alby på middag, och en lugn kväll i soffan avslutade en helg som bara kan sammanfattas på ett sätt:

Legen... wait for it... dary!

4 november - hey soul sister

Strålande dag, den 4e november 2010. Inte för att jag tror att jag kommer komma ihåg den här dagen som någonting speciellt någon överdrivet lång tid framöver, men det har varit en bra dag helt enkelt.
Gick upp i hyfsad tid, och var ute i stallet vid halv nio. Lyssnade på 'Äntligen Morgon' och pysslade på i lugn och ro. Red en sväng på ridbanan, gick bra (även om det blåste ganska mycket vilket resulterade i en halvschizofren häst) och var framför allt underbart med solen. Sen kom Rikke med tillhörande hund, och vi tre plus Ronja gick en långpromenad i samma sol på Fornboda. Kom hem, åt lite lunch och åkte till Sollentuna Centrum. Kikade lite i affärerna och mötte sen upp Louise för ett par timmars fonetikplugg/skvallersession i biblioteket. Åkte hem, provade ut alla saker inför balen på lördag (på lördag!) och sen kom mormor och morfar förbi en sväng. Blev lite vals innan jag åkte och mötte upp Mian i Väsby för att överlämna min klänning och prata lite skit. Sen åkte jag, pappa och Cis till höstvägen en snabbis och nu har jag och pappa precis ätit middag framför TVn tillsammans.
Jag menar, det är ju ingenting speciellt. Men oh så bra, ändå.

2 november - om någon som vill ge dig värme när allting känns kallt, om någon att beröra

Nu ska jag väldigt mainstream, i punktform, försöka sammanfatta några viktiga alternativt betydelsefulla delar av mitt liv:
(på plus)
  • Pappa är hemma igen!
  • Mysteriet på Landsnora Herrgård var helt awesome.
  • Jag ska gå på bal (!) med mycket trevligt sällskap i helgen.
  • Jag åker till Gotland med familjen nästa helg.
  • Jag åker till Paris med Maria om lite drygt två veckor.
  • Jag har världens bästa familj och underbara vänner (stort plus).
(på minus)
  • Jag har ingen som helst studiemotivation.
  • Jag har fonetiktenta på måndag och har inte pluggat över huvud taget.
  • Jag har fonetiktenta på måndag och kommer inte att plugga över huvud taget.
  • Jag har ingen aning om hur mitt liv kommer att se ut efter nyår.
  • Det finns inget sätt att (just nu) ta reda på hur mitt liv kommer att se ut efter nyår.
  • Jag är sämst i världen på att inte ha koll (och jag har noll koll på det mesta), alltså är jag förlorad.
Ja. Det var det och det var det.
Godnatt gott folk!