26 februari - big air - tiny air!

Vi tog elvabussen till backen imorse, men när Patrik fick ont i sina knän av att bara gå nerför busstrappan så bestämde han sig för att ta bussen tillbaka igen. Själv mötte jag upp Jonatan, och vi åkte med norrmännen hela dagen. Först lite piståkning innan lunch, sen åkte vi ner för en långlunch nere i Base Area ute i solen. Gick in en sväng för att titta på stafetten, men mitt i sista skjutet bytte TVkanalen till speed skating istället, idioter! Fick ju höra efteråt att jag inte missade så mycket, eftersom vi "bara" kom fyra. Efter lunch åkte hälften av oss bort till Lost Boys Pass och byggde ett hopp. Kan ju inte säga att det var megastort eller att vi var grymma, men det var tokkul! Tog fyrabussen hem och har kollat på när Sveriges damer tog GULD (och ja, jag har vilat lite också). Nu ska jag ner och äta pizza som Patrik varit och köpt, och senare ikväll ska vi med PML-ligan på nån hemmafest. Sweet!


25 februari - vilodag.

Blev inga skidor för oss idag. Patrik är lite öm i sina knän, förmodligen är dom överansträngda, så vi passade på att stanna hemma från backen eftersom det ändå inte var så bra väder.

Först gick vi ner och gjorde oss en ordentlig frukost, kollade lite på OS och tog det lugnt. Sen började jag bli rastlös, så vid tolvtiden plockade jag ner min bikini och en handduk i väskan och började traska mot Fernie Aquatic Centre. Patrik är inget big fan av badhus, så jag fick göra det själv (och då menar jag helt själv, var bara jag och badvakterna där), men det var riktigt skönt. 15 minuters rast promenad dit, 1000 meter i bassängen, och 15 minuters promenad hem igen. Då kändes det inte så illa att äta upp donutsen Patrik hade varit och köpt på Tim Hortons när jag kom hem. Haha.

Sen blev det lunch och eftermiddagsvila innan vi gick ner och gjorde en pastasallad med tonfisk i till middag. Ny favorit faktiskt, det är gott och känns väldigt fräscht efter allt annat (mindre nyttigt) man proppar i sig här borta. Direkt efter middagen gick vi bort till Fernie Theatre och lyxade till det med en torsdagsbio. Valentine's Day var det som rullade, och den var lika mysig som jag hoppats på. Jag älskar att gå ut från en biosalong med ett leende på läpparna! Nu har vi kommit hem och tittar lite på TV, men ska väl snart stänga igen affären för den här dagen. Får se hur knäna känns imorgon, och om vi hittar tillbaka till backen!

24 februari - Bingo!

Yes, ni hörde rätt. Bingo. Det var precis vad vi ägnade vår tisdagskväll åt.
Varje tisdag är det bingo på Bulldog här i Fernie, och igår passade vi på att checka it out.

Först åkte vi skidor mellan 10 och 3, tillsammans med Andreas och halva ligan norrmän från PML. Blåste som attan på toppen, och var stenhårt i backarna, men solen lyste och lunchen nere vid Base Area var underbar och vi passade på att bättra på gogglebrännan lite. Har btw kommit på att jag inte kan så mycket om skidåkning, vet knappt hur man carvar och vilka förändringar av åkstil som leder till vad. Så nu måste jag börja experimentera lite med det!

Tillbaka till huvudämnet, bingo. Hur medelålders plus det än låter så var det faktiskt ganska najs. Det var mer som en riktig utekväll, vi var runt tio pers från vår lodge, musiken dunkade och ölen flödade. Jag är ju inte så svag för just den drycken, och det blev som sagt lite mycket sist, så jag tog det rätt så lugnt. Jag och mannen drog hem redan vid halv ett, men resten av ligan stannade väl kvar till tre. Är man på semester så är man, synd bara att jag älskar att sova!

Nu är klockan halv tio, och vi ska alldeles snart dra över till The Pub för att kolla när Sverige möter Slovakien i kvarten. Har sovit middag idag så jag ska nog kunna hålla mig vaken, haha!

21 februari - sushi och solsken!

Har varit lite dåligt med uppdateringen ett par dagar, men man kan ju inte bara sitta framför datorn!

I fredags var vi uppe i backen när liftarna öppnade (9), för att få ett par timmars åkning innan hockeyn. Patrik tog 11-bussen hem, medan jag stannade med D&A och liftade hem med David vid halv-ett-snåret. Det gick jättesmidigt, fick lift av första bilen som åkte förbi, och skjuts ända fram till dörren. Sånt gillas! Sen blev det som sagt hockey, lite matshopping och en timmes vila. Vid åtta-tiden, när vi låg i sängen och skulle börja kolla entourage, knackade David på rummet och undrade vem som skulle med till 'systemet'. Där och då började vår spontana utekväll, drog en barrunda i Fernie och fick i mig alldeles för mycket öl. Men det var kalas!

Var rätt slitna igår morse, så vi tog sovmorgon till tio. Skönt! Som tur var var det underbart väder i backen, sol och 5 - 6 grader kallt! Vi mötte upp Jonatan, svensken från filmkvällen, och åkte med honom hela dagen. Satt en stund i solen och tittade på Freeride comp, lycka. Hann också med att upptäcka lite nya repor, i Lost Boys Pass. Dt ska utforskas mer senare! På kvällen gick jag och Patrik till sushirestaurangen som ligger alldeles bredvid PML. Det var lite annorlunda men jättegott, tyvärr ganska dyrt också, så det får inte bli för många middagar ute. Även om det är skönt att slippa laga mat emellanåt ;)

Idag vaknade vi ganska tidigt, men tar det lugnt och tar kvart i elva-bussen. Patrik hostar nämligen en del och jag känner mig lite småsliten i kroppen, och vi vill ju inte bli sjuka! Sen blir vi ju rätt så bortskämda här, har det inte snöat brukar det räcka ganska bra med runt fyra timmars åkning.. Det är nästan oförskämt bra vi har det här borta! :)

   

 

 


19 februari - största utmaningen so far!

Vi har nämligen varit ute på vår första "hajk". Igår mötte vi David och Andreas, svenskarna som bor på vår lodge, i liften och åkte sedan med dom resten av dagen. Det var en helt annan typ av skiddag än vi var vana vid, och det märktes av på en gång. Först en kort klättring för att komma allra högst upp på en backe, bara det tyckte jag och Patrik var rätt jobbigt. Sen åkte vi ner för att käka, och när vi var uppe igen väntade en sörre uppgift, att klättra upp för Face Lift. Det var förut den lift som gick högst upp i systemet, ganska kort men öppnar upp en hel del yta. Så upp gick vi, D&A utan några bekymmer, jag&P flåsandes som aldrig förr. Blev ett skönt åk ner, om än lite kort. Huromshelst var jag och Patrik helt övertygade om att det var det, och var ganska nöjda med vår insats. Men icke.. Det var där det började, haha. Vi promenerade uppför en bergsrygg i en annan bowl på berget. Tog oss runt en halvtimme, och jag skulle gissa på två-tre liter svett. Det var utan tvekan det mest fysiskt jobbiga jag gjort på åratal. Men åket sen, åh vad underbart det var! Jag förstår varför folk hajkar, varför man inte ger upp halvvägs upp när det känns som att man ska dö. För när man väl står där uppe och tittar ner över vad man har framför sig, då är det värt allt. Precis allt. Det pratas om att vi ska göra en ännu jobbigare tur nästa vecka, och man kan ju inte vara den som bangar, right!

Och sen har vi kollat på hockey. Hann bli riktigt nervöst i slutet av sista perioden idag mot Belarus, och oh så skönt när Tre Kronor tryckte in 4-2 alldeles i slutet. Underbart!

17 februari - H O C K E Y!

Aah, var ju ute och kollade på hockeymatchen mellan Kanada och Norge igår. Gick till The Pub (precis tvärs över gatan)med David och Andreas, beställde in lite chicken wings och lite öl, och började heja på vårt grannland. Första perioden var tillochmed lite spännande, 0-0 och hoppet levde om att Kanada inte skulle krossa sönder norrmännen. Men det gjorde dom.. 8-0 slutade det till värdnationen. Haha! Som så många gånger innan var jag lycklig över att inte vara norsk igår (förlåt Rikke).
Ikväll väntar tytterligare en hockeymatch, och en spännande sådan. Tre Kronors premiärmatch i OS spelas mot Tyskland, och vi tänkte heja fram dom till seger medan vi lagar till oss lite natchos. Har kollat in spelschemat rätt noga, och planerar typ våra dagar efter dom svenska matcherna, haha. Men det är ju ruggigt roligt att titta på!

Go Sweden Go!

16 februari - det gills va?



Det heter ju faktiskt fettisdagen, och den här är väl fet om något.


16 februari - ge mig en semla!

Jag kommer på fullaste allvar gå under om jag inte får någon semla idag (eller iallafall något semmelliknande). Jag är så suugen! Haha. Problemet är att Patrik inte är det minsta imponerad av dessa bakverk, så jag vet inte helt hur det ska gå till. Men på med puppyeyesen och go for it säger jag bara! :)

Igår var vi i backen mellan 11 och 3, var dimmigt och snöigt i början men blev soligt framåt eftermiddagen. Solade i liften upp ett par gånger, wonderful! På kvällen mötte vi upp ett svenskt par på Overwaitea (mataffären), och gick med dom hem för att kolla på film. Var mkt trevligt, även om "jag önskade att filmen skulle ta slut ett par gånger" / Ulrika :P Drog därifrån rätt tidigt, eftersom det var en dryg halvtimmes promenad hem. Men det var skönt med lite frisk luft innan vi skulle sova! :)

Nu ner för en snabbfrukost och sen ut i backen igen!

14 februari - Valentine's day.

Eller hur det nu stavas.

Var bara i backen tre timmar idag. Patrik har lite småkrångel med sina vader och jag var faktiskt ganska mör i benen sen igår jag också, så vi tog en halvdag helt enkelt. När vi kom hem gick vi en runda på stan, Patrik tog ut pengar och sen handlade vi mat. Ikväll ska vi försöka oss på att grilla. Min pojkvän såg ut dom saftigaste stekarna i hela affären, och sen är planen potatis i någon form, tzatsiki och grönsallad. Vi blev så otroligt sugna på det igår, så nu ger vi det ett försök. Hoppas bara det går att äta sen också, hehe.
Vi hann med varsitt paket nudlar till sen lunch också, och nu väntar ett par timmars återhämtning innan vi sätter igång att leka mästerkockar. Annars inte så mycket nytt faktiskt, annat än att tiden går ruggigt fort.

13 februari - hello sunshine!



Som jag berättade så var vi på hockey igår, tillsammans med tyskarna. Eller, det kanske mest var slagmål på isen snarare än hockey, men väldigt underhållande. Sen drog vi in på the Pub en sväng, men vi var alla rätt sega så vi var hemma igen vid halv tolv.



Idag har vi åkt skidor med Martin. Toby och Patrick jobbade så Martin joinade oss, det var skitkul. Jättefint väder, men lite väl varmt så snön var tokigt tung, mina ben dog. Dom är över! Haha.



Sa jag att det är fint här? ;)



12 februari - nu vet jag hur en dränkt katt måste känna sig.

Idag har det varit regn/snöstorm. Vi åkte upp till backen vid nio för det sas att det hade snöat ytterligare en dec inatt, men när vi kom var det bara blött och sjuuukt tung snö. Så när vi gick in vid tolv för att äta lunch, och var helt genomblöta, bestämde vi oss för att lifta hem för första gången. Det tog väl en kvart eller nåt att få napp, jag åkte med en snubbe som borhär och har 7 hästar, och Patrik fick skjuts strax efter. Han åkte med några från vår lodge, så han fick skjuts hela vägen, medan jag fick promenera fem tio minuter, var dock värt att komma hem kvart i ett istället för kvart över två!

Nu ska vi ner och äta lite lunch, tror det blir en omelett var så vi gör slut på lite ägg. Sen tar vi det nog lugnt ett par timmar, läser eller tittar på nån film, innan vi lagar tacos (allt handlar om mat, haha). Ikväll är det hockey, och sen pratade vi lite med tyskarna om att gå ut och ta en öl eller två efteråt. Hoppas vi orkar hålla oss vakna bara! :)

11 februari - taste of legendary powder.

Alltså ååh! Det har snöat i Fernie! Berättade ju att det snöade igår när vi åkte med tyskarna, och tydligen fortsatte det hela natten för imorse hade det enligt hemsidan kommit ytterligare en decimeter! Så vi packade ihop oss och drog till backen, och ååh! En och en halv decimeter nysnö och oj vilken härlig åkning. Dessutom kan jag meddela att mina skidor är kick-ass, haha. Så vi är möra i våra ben men det var det värt, hundra gånger om.

Vår skibumvän åker till Calgary i helgen, och har "lånat ut" sitt rum här på PML till oss. Alltså, han har eget kök, så han sa att om vi ville äta för oss själva och kanske titta lite på nån hockeymatch eller så, så får vi mer än gärna använda hans kök. Väldigt omtänksamt, men han är allt lite speciell tror jag. Eller vem gör så till främlingar? Aja, det är bara att tacka och bocka.

Vi har tvättat idag också. Eller, Patrik har tvättat i utbyte mot att jag lägger upp lite coola bilder på honom som jag tog idag. Så det har jag gjort på resdagboken.se (CarolineKastre), och det gör jag också här. Häpnas, räds och njut. Det här är vårt nya liv!




Nu är det bevisat. Han är en idiot. Det där var ett typ 3.5 - metersdrop. Minst.



Inte lika cool. Men jag försöker iallafall.



Ett försök till bevis på snöfallet. Lillfingret vid skidan och tummen har ändå en bra bit kvar. Me like!


10 februari - lite snö och mycket skidor!

Först av allt måste jag bara säga att blogg.se irriterar mig rejält nu. Har försökt publicera samma inlägg tre dagar i rad, och först nu lyckades jag. Sorry för det.

Men hursomhelst, det snöar här!! Tog bussen upp till backen 09.45 och då var det några riktigt härliga centimetrar som hade hittat sin väg ner till Fernies branter. Underbart! Fortsatte sedan snöa resten av förmiddagen. Blev stor skillnad bara med det "lilla" som kom, så förhoppningsvis kommer det ännu mer i dagarna. Skidåkning är livet!

Stötte på två tyskar från vår lodge när vi skulle äta lunch, Toby och Martin tror jag dom hette. V käkade med dom och åkte tillsammans resten av dagen (typ till fyra, låång dag för oss trötta svenskar). Sen körde dom oss tillbaka till PML, skönt värre, även om bussen är riktigt smidig den också.

Om nån timme ska vi iväg och handla lite mat för ikväll och resten av veckan, sen blir det nog bara laga mat och kanske läsa lite innan vi däckar i sängen. För även om det är härligt, så blir man trött av sex timmar i backen ;)

8 februari - grattis pappa!

Idag fyller min stora förebild i livet år, nämligen min pappa! Har redan försäkrat mig om att hans födelsedag varit bra, skönt att kunna lita på att resten av familjen ser till det :)

Själv har jag varit i backen med Patrik idag. Det blev rejält dimmigt efter lunch, så vi tog första bussen hem (klockan två) eftersom vi inte såg någonting. Kunde varit värt att stanna om det hade varit snö i molnen, men tyvärr var det ju inte det, så vi kapitulerade. På bussen hem träffade vi vår skibum-homie från Whistler, och bestämde en middagsdejt på den mexicanska restaurangen precis tvärs över gatan från vår lodge. När vi kom dit märkte vi att det var nån slags kombinerad boardstore/restaurang, men det var trevligt och väldigt gott! Tror dock att vår kompis (som vi fortfarande inte kan komma på namnet på) blev lite chockad när han fick reda på hur gamla vi var, men det smältes ganska snabbt och ett ögonblick senare fortsatte han sin utläggning om varför det är bättre att åka skidor än snowboard. Det var hursomhelst roligt att få öva lite på engelskan, och att få komma ut lite från lodgen. Nästa planerade happening är på fredag, då det lokala hockeylaget Ghostriders spelar ytterligare en hemmamatch här i Fernie! Fast nu är det sängen nästa!

7 februari - om någon undrade.



K2 missbehaved.


6 februari - det finns dom som tycker om skidåkning!

 



Såhär kan det se ut om man tittar ut över the Rockies.




Dom som känner för en promenad kan se fram emot några trevliga svängar.



Patrik känner på snön ( ps, han ramlade en bit ner ^^ )


5 februari - rise and shine!

Vi hat kommit på att vi måste ta lite bilder när vi är här. För jag menar, hur kul det än är att läsa om allt vi gör så är det ännu roligare att se det! Så Patrik ska ladda sin kamera, och jag ska vara lite mer aktiv med min, och så får vi se vad som händer efter det! :)

Vi har upptäckt att dom har en grill ståendes på innergården, en grill i funktion, så det kanske blir lite bbq-patry framöver. Annars har vi uppgraderat vår matlagning från nudlar till pasta med tomatsås, one step at the time. Kanske slår på stort och gör en sallad ikväll också, det vore verkligen nåt!

4 februari - nya skidor!

Jag har köpt nya skidor! Äntligen, och efter många om och men, bestämde jag mig för K2 misbehaved! Dom är skitfina, verkligen, men är lite osäker på längden. Blev den kortare varianten, för hur det än är tycker jag om att kunna svänga lite i pisten också, även om en längre nog är mer optimal när det är massa puder. Aja, man kan inte få allt, och nu ska jag lära mig att älska mina beauties!

Igår var vi iallafall ute i backen för första gången. Det är inte mycket snö alls nere i själva Fernie, så vi var lite oroliga ett tag. Men en bit upp på berget sen! Det hade snöat knappt en dec i tisdags, så den nya snön utanför pisterna var mjuk och häärlig! Dock önskar jag att det blir lite kallare, det är nästan lite vår i luften i byn, och det känns lite skumt. Fast jag måste erkänna att det är mer än värt att inte behöva frysa om tårna i pjäxorna. Me like!
Det känns ganska bra nu, när vi kommit lite mer till rätta. Vad vi märkt är dock att dom allra flesta på vår lodge har eget kök i sina rum, så dom kommer inte ut därifrån speciellt ofta. Men det gör inte så mycket, vi tycker att det är mysigt att gå ner i allrummet och laga lite mat sådär på kvällen. När vi kommer in i dygnsrytmen lite mer här, kanske vi orkar med ett parti biljard efter middagen nån dag, men än så länge slocknar vi vid åtta på kvällen. Hursom, nu ska vi ner och äta frukost och göra lite matsäck. Blir way too expensive att äta ute varje dag!

Vi hörs!


2 februari - Canada.

Så var man framme. Igår var en resdag som hette duga, innehållandes allt från galet tajta mellanlandningar till illamående och skumpiga bilfärder ut till bergen. Efter cirka dygnet på resande fot var det minst sagt skönt att komma fram.

Sen var det det här med att vända om dygnet också.. Efter att ha sovit till och från under hela resan kom vi fram till hotellet 2300 canadensisk tid, det vill säga 0600 svensk tid. Då var det meningen att vi skulle sova åtta timmar till. Det gick inte så bra, våra svenska hjärnor väckte oss första gången vid 0300, runt 1100 för oss. Sen var det bara att somna och vakna och somna och vakna gång på gång fram till 0700 då vi gav upp och gick upp.
Vi har ägnat dagen åt att kolla läget mest. Köpt lite frukost, gått runt i byn och framför allt: köpt skidor till mig! Fy fan vad dyrt det blev. Åtta och ett halvt tusen svenska kronor senare sitter jag här, med förhoppningen om att imorgon få göra första åket på ett par riktigt grymma skidor. Har fixat så jag får testa dom en dag först, tyvärr en kortare modell så det blir väl inte riktigt samma sak, men ändå. Hatar jag dom imorgon vet jag det och behöver inte köpa dom, även om jag har svårt att tro att så blir fallet.

Det har varit riktigt dött häromkring under dagen, men å andra sidan har det snöat så folk håller väl till i backen. Nu när vi kom hem från vår kvällspromenad satt det dock fem sex stycken människor nere i allrummet, i dryga tjugoårsåldern. Några spelade biljard och några tittade på tv. Så det känns ju bra, att vi inte är helt ensamma trots allt.

Nu ska vi trotsa klockan någon timme till, i ett försök att inte vakna mitt i natten som igår. Hon är kvart i sju nu, så halv nio-gränsen ska vi väl kunna spränga, haha. På med en bra rulle bara!