31 mars - off we go!

Nu åker vi till flygplatsen! Ses i Sverige om mindre än ett dygn!


29 mars - sista kvällen på PML

Fy satan vad jag tycker att det är tråkigt att packa! Speciellt när allt är blött och det inte finns tillräckligt med plats och ja, ni vet. Är nästan klar nu, men har min skidjacka och mina skidbyxor, som hänger på tork i fönstret, kvar. Ska bli spännande att försöka pressa ner dom, eftersom väskan redan i princip är full.

Var uppe i backen klockan nio idag, fick skjuts av Markus och Håvard. Hade snöat 25 centimeter så det var lite halvkaos i liftkön, med snöbollskrig och väldigt mycket för mycket folk. Tyvärr var snön väldigt blöt och fruktansvärt tung, så det blev inte många timmars åkning innan vi trängde ihop oss i bilen och rullade hemåt igen.
Nu har jag ägnat några timmar åt att packa och torka kläder och städa och you name alla tråkiga saker man måste göra innan man åker hem.. Tänkte trotsa spöregnet och bege mig upp på stan en sista gång, ta farväl av Fernie liksom. Vår shuttle till Calgary går imorgon förmiddag klockan elva, så vi har hela kvällen på oss här hemma. Blir nog en film och en tidig kväll i säng för vår del, om jag får gissa. Ska bara hinna förbi svenskhuset och säga hejdå också, och tjata lite på Jonatan och Ulrika så dom kommer och säger farväl.

Nej, nu måste jag ta tag i mitt liv igen!

28 mars - tankar.

Fruktansvärt vad den här bloggen har förvandlats. Kan inte minnas sist jag skrev någonting som egentligen betyder något, det är bara bull om vad jag gör om dagarna.

Jag hade egentligen tänkt spara det här inlägget tills jag kom hem, men då kanske känslan har hunnit gå förlorad. Känslan av vad jag saknar.
Som ni kanske har märkt, så har vi haft det väldigt bra på den här resan. Det enda jag skulle ha velat ha är mer snö, men annars har allt varit fantastiskt. Jag tror att jag har lärt mig en del. Lärt mig att bo själv, lärt mig att ta hand om mig själv. Lärt mig att inse att jag älskar att åka skidor, på gott och ont. I mitt huvud finns drömmarna och tankarna om en säsong nästa vinter också, och tankarna om att börja plugga till hösten suddas ut allt mer och skjuts bak längre och längre i mitt medvetande. Men nu, när snön börjar smälta bort och det inte går en dag utan att någon åker hem till Sverige, så känns det som att den här resan ska ta slut. Och det känns inte jobbigt alls. Jag börjar längta hem. För jag saknar min familj. Jag vet att det inte kommer hinna gå en dag innan vi kommer ihop oss om någonting, men jag saknar det också. Saknar alla människor omkring mig som jag kan och vågar lita på, alla som känner mig. Saknar mina vänner. Fruktansvärt mycket saknar jag att gå ut till stallet, pussa på min häst. Och vad jag saknar att rida. Det finns annat också, jag saknar mitt livs kärlek. Hon som för alltid har stulit mitt hjärta, henne saknar jag. Men henne kommer jag fortsätta sakna även när jag kommer hem, för hon finns inte längre i min närhet. Älskade Myggan. Jag vet att jag kommer tro att jag längtar tillbaka hit efter bara några dagar hemma, men sanningen är att jag älskar att vara hemma. Det är kanske få förunnat, men när jag tänker på ordet 'hem' finns det bara en plats som dyker upp. Stora Alby Gård. Och om jag har turen och förmånen att bli gammal kommer jag bara ha fina minnen därifrån. Så det kommer nog att kännas ganska bra att börja packa ihop mina saker imorgon, för som Rikke så fint citerade LW häromdagen : "det här är slutet på resan och början på en ny".


28 mars - slutspurt!

Slutet av vår resa närmar sig med stormsteg, och det är med blandade känslor som detta börjar gå upp för mig. I fredags hade det snöat 11 centimeter, så både fredagen och lördagen i backen var väldigt bra. Sen att snön är väldigt sorbéliknande och väldigt långt ifrån det champagnepuder vi drömt om, det är en annan historia. Men det är skönt, jag har verkligen börjat uppskatta spring conditions.

Igårkväll var det farvälfest hemma hos Björn och Olle, och jag gick all in. Det var mycket trevligt men mindre mys imorse, inte långt ifrån att jag kläckte ur mig det tabufyllda uttrycket "jag ska aldrig mer dricka alkohol". Nästa gång får det bli varannan vatten! Jag var ändå uppe i backen ett par timmar med Markus idag, men det var rätt taskigt väder så det blev inte så många åk. Nu har jag och mannen i huset varit och lämnat in våra skidor på Guides Hut för vaxning och slipning, samt ätit en braklunch på The Pub. Resten av dagen går väl åt till att sova lite, äta lite, packa iordning lite, hämta skidorna och kanske titta på någon film. Värd bakisdag!

25 mars - telemark!





Igår hyrde jag och Jonatan telemark. Det var svårt men hur kul som helst!
Vill ha!!!


23 mars - pisträser

Ja, idag hyrdes det pisträser, åtminstone av David och Andreas. 78 mm i midjan blev en rejäl omställning från Andreas Völkl Kuro med sina 132 mm (att han har ett par Völkl Mantra på 96 mm behöver vi ju inte nämna). Själv brände jag på med mina K2s, sparar hyrningen till en annan dag. Hamnade en del efter när dom där idioterna satte fart, men det var ju bara för att jag skulle åka bakom och observera. Allt vi skidåkare gör är med meningen - som kommentatorn skulle ha sagt.
Det blev en lång dag i backen, nio till tre, och på slutet var jag rejält trött. Men det var fint väder och mjuka, tomma pister så det var det la värt! Efter lunch mötte vi upp Jonatan och Maria, och jag fick testa förstnämndes Mantra ett åk. Med sina 177 cm var dom 8 cm längre än jag någonsin åkt på innan, och det märktes. Men det gick ändå bättre än jag trodde att manövrera dom i pisten. Fast jag är ändå glad att jag valde den kortare längden på mina, den här säsongen har dom varit top notch!
Eftersom det är David och Andreas sista (eller näst sista) kväll är det fest på schemat för oss. Först blir det väl förfest i svenskhuset, och sen vidare till Bulldog för att spela Bingo och dricka mer alkohol. Ska försöka få med mig Patrik också!

Later!

20 mars - forever young

Nu har vi lyxat alldeles för mycket dom senaste dagarna. Mest är det väl för att muntra upp Patrik som bara ligger hemma hela dagarna, men jag kan ju inte påstå att jag inte gillar det också. Och det är med maten jag menar, i torsdags var vi ute och åt sushi, hur gott som helst var det, och mysigt! Igår var vi ute på iel'guapo med folket från svenskhuset och käkade mexikanskt (var inte säker på hur namnet till restaurangen stavades, så gick och kollade ut genom köksfönstret.. så långt bort ligger den). Så nu får det väl bli nudlar och omelett ett par dagar, haha.

Men det är ändå skönt, för han mår mycket bättre nu än han gjorde i onsdags. Knät är betydligt med rörligt (även om det fortfarande är stelt) och det gör att han kan röra hela sig på ett helt annat sätt. Det betyder att han inte behöver hjälp att sätta sig eller resa sig, wiho!

Jag var ute själv i backen igår, för första gången sen vi kom hit. David och Andreas skulle ut och hajka, och eftersom jag har hostat ganska mycket dom senaste dagarna räckte halvtimmeshajken jag gick med dom på i torsdags bra för min del. Så det blev istället tre timmar med iPoden i öronen, i strålande solsken och i princip tomma pister. Mycket mycket bra! Ska åka upp idag också, men får sällskap av Jonatan denna gången.

Det dumma är att jag har läst ut min engelska bok redan.. Får se om jag köper en till eller om jag ska göra ett nytt försök på den sista svenska boken jag hade med mig hemifrån. Aja, nu ska jag diska och klä på mig lite, för snart får jag åka skidor igen! :)

18 mars - två veckor kvar!

Först av allt kan jag börja med att säga att Patrik är lite bättre idag. Han har fortfarande rejält ont men kan nu resa sig själv och linka runt i lägenheten utan att jag hjälper honom. Det är väldigt skönt, för oss båda. Han börjar väl bli lite trött på att mest ligga still, så vi ska försöka få ner honom till allrummet lite senare idag eller imorgon.

Jag har varit i backen en sväng idag också, med David och Andreas. Vi träffade Jonatan och Ulrika, men eftersom det är hennes andra dag på bräda på sju veckor skiljdes våra vägar när jag drog med David och Andreas iväg på en liten boot hike. Fruktansvärt dåligt var åket, jag hamnade helt fel och fick ta av mig skidorna och krypa genom ett buskage för att hitta en linje där jag kunde åka ner. Blä. Bättre var lunchen nere på Kelsey's efteråt, Chicken Wings för halva priset. Me like.

Annars försöker jag strukturera upp mitt liv lite. Läser lite svenska ord och engelska böcker inför högskoleprovet, anmäler till lite tävlingar, pillar på mitt CV och ska väl slänga iväg det till lite olika ställen. Sen försöker jag läsa på om lite olika utbildningar, kan vara bra att ha lite koll nu eftersom det inte ens är en månad kvar tills man måste ha anmält sig till utbildningarna som startar i höst.

Nu ska jag läsa lite på boken tänkte jag, kanske sätta på en kopp te också!


17 mars - St Patricks nyckelben gick av.

5 timmar och 675 dollar spenderades igår på Fernies hospital efter en riktigt läskig vurpa gjord av Patrik. Ett brutet nyckelben och ett riktigt mörbultat knä var beskedet av doktorn, så nu ligger Patrik i sängen och knaprar piller på sin egen dag. Stackars liten!

Annars inte mycket nytt. Var i svenskhuset på bonfire night för att 'vinka av' Julia som åkte hem idag, och ikväll kanske jag smiter ner till The Pub en sväng, det är ju trots allt Patriks dag idag!

Nu ska jag in och pyssla om pojken lite till, det kan han behöva!


15 mars - lite småslitet i Fernie.

Patrik har varit lite sliten sen i tisdags, och jag har varit ganska trött hela helgen. Vet inte om vi är så mycket piggare nu, men idag ska vi iallafall upp i backen. Igår var vi hemma, tog en jättelång promenad längs floden i solskenet och det var verkligen vår i luften. Helt underbart! Sen köpte jag en chick-lit bok på engeska igår också, det blir den andra i ordningen jag läser här på detta främmande språk. Måste ju försöka underhålla engelskan när man väl är här. Sen har Patrik hittat en hemsida där man kan öva på vanliga svenska ord, så jag ska kämpa på lite där nån gång så jag är lite förberedd till högskoleprovet. Känner mig helt off den här gången.
Och Cis har anmält mig till en tävling på Rosa när jag kommer hem. Det blir den första för både henne och mig på ett och ett halvt år. Yey! Nejmen, jag längtar faktiskt tokmycket! Nu ska jag klä på mig skidkäderna och sen draar vi!


12 mars - puder!

Det har snöat inatt igen och jag älskar att åka skidor! Nu ska vi till The Pub och träffa Patriks syssling och dricka lite öl. Imorgon ska vi åka skidor igen. I love my life!

10 mars - bästa på länge!

Det är dagar dom den här jag kommer ihåg varför jag älskar att åka skidor. David och Andreas tog med mig upp på 2000 ft ridge och Fernie visade upp sig från sin allra bästa sida. Jag skulle kunna skriva en hel bok om den här dagen, men jag hoppar över det och lägger upp lite bilder istället. Det känns som att dom talar ganska mycket för sig själv i det här fallet.














Som sagt.


8 mars - flurries!

För första gången på ungefär tre veckor - snö! Wonderful! Fast, det var varmt ute så snön var ganska tung, och det regnade nere i byn men ändå liksom, fantastiskt! Får se om det fortsätter snöa eller om det bara var ett one day stand, men det lilla som kom gav oss ändå nytt hopp. Haha.

Också för första gången (den här gången i mitt liv) såg jag Oscarsgalan igår kväll. Kändes rätt vuxet men kan ju inte säga att det var överdrivet intressant. Däremot inspirerade det mig och Patrik att titta på The Hurt Locker senare på kvällen (fimen tog hem ett antal (?) priser). Tyvärr var jag för ovanlighetens skull ganska trött, så jag kan ha slumrat igenom vissa partier på slutet..

Ikväll har vi suttit nere i allrummet och spelat kort samt irriterad bitterbruden. Jag och min trötta pojkvän, som har kommit fram till att vi måste konusmera mindre alkohol i fortsättningen, har precis gått tillbaka till vårt rum, medans några av dom andra drog vidare till The Pub. Har lovat Patrik att vi ska kolla några avsnitt 'Weeds', så det är vad som står näst på agendan. Talk to you later!

7 mars - livet i Fernie.

Det är så fruktansvärt fint väder här. Hela tiden!

Igår kväll var vi på 25-årsfest hemma hos ett gäng svenskar. Det var härligt. Idag är det soligt som vanligt och vi har varit ute på en promenad. Blev väldigt sent igår så vi tog sovmorgon idag och hoppade över backen. Det är lite bbq hemma hos ett annat svenskgäng senare, så vi får se om vi orkar oss dit eller om vi tar en heldag hemma. Blev ju inget spännande inlägg det här inte, menmen. Live with it.

   

 

lite bilder, om ni är sugna.


5 mars - förkylning på besök.

Attans liksom, jag har gått och blivit förkyld. Blä! Så dom senaste dagarna har inte varit så vilda, har tittat på National Treasue 1 & 2 och läst ut en bok på knappa 400 sidor istället för att dansa och dricka öl. Men jag gillart, så det är väl onödigt att klaga. Börjar jag läsa så slutar jag inte förrän boken är slut (annars är det ju som att pausa i en film typ 50 gånger innan man ser klart den, icke bra!) så när jag är inne i en bok är jag nog inget överdrivet underhållande sällskap, tur att Patrik kan roa sig själv! :)

Igår drog Nils och Olav hem, på söndag kväll åker Silje, Christiane och Kari och på tisdag kväll åker resten av tjejerna. Det känns tråkigt och kommer bli tomt här, för även om vi har lärt känna en hel del annat folk så är det ju norskorna på PML som har absolut bäst humör, i särklass liksom. Men, innan dom åker väntar imorgon någon slags fest, så den får vi tagga till! Ge dom ett riktigt goodbye-party!

Nu ska jag lägga mig i sängen och spruta näsan full av näsdroppar, så jag kan sova ordentligt inatt! Kurera mera!

3 mars - ny lya!

Sitter nere i allrummet och bloggar, för första gången. Vi har ju bytt rum, och var lite rädda att vi inte skulle ha någon internetmottagning där, men det har vi. Hallelujah! Vi har precis ätit bullar som Kari bakade tidigare idag (underbart) och ska snart call it a day. Var nämligen ute på bingokvällen igår, efter den fantastiska måltid som jag, Patrik, Andreas och David lagade till norskorna och norrmännen, och det blev inte tillräckligt många timmars sömn för lilla mig inatt. Dessutom hann jag inte sova middag idag, pga av flytten (otroligt ansträngande, höll nästan på att glömma Gubben på kuppen) och shoppingturen vi tog på stan efteråt. Så nu är jag trött som vanligt. Var uppe i backen mellan elva och tre, helt okej på toppen men det är ju så förbaskat varmt att snön håller på att försvinna.. Illa! Får se hur många timmar vi åker imorgon om det ska vara såhär varmt. Nej, nu får det vara nog med småpratet. Sängen kallar!


1 mars - halvtid!

Fatta! En av två månader har redan gått. Hur är det möjligt?

Hursomhelst, ska bara göra en snabb uppdatering. I fredags var vi ju som sagt bjudna på en fest hemma hos några danskar. Det var väl egentligen inte "hemma hos", utan mitt i en studentkorridor, men det var ruskigt roligt. Bra musik, massa dans och bara bra, sådär ni vet. Rutinerad som man är hade jag ju glömt mitt leg hemma, så det blev ingen utgång efteråt utan en relativt tidig hemgång för mig och mannen. Men vi hade ju katten att ta hand om också. (Vet inte om jag har berättat det, men vi har blivit med katt. Det var några gäster som lämnade kvar och alltså övergav sin supersöta ungkatt, och eftersom ingen annan kunde ta hand om den bor den hos oss tills vidare. Och nej, jag ska inte bli kär i den. Hoppas jag..)

I lördags åkte jag skidor med Kari, Silje och Christiane. Patrik vände i dörren när han såg att det regnade, men vi andra ville ändå ge det ett försök. Det försöket varade ungefär en timme, men i regn och sikt lika med noll är det svårt att motivera sig att åka. Så vi lämnade in våra skidor för vaxning (blev rätt bra) och liftade hem. Samma gäng norskor bjöd oss, D&A + resten av normännen på middag, och sen var det dags för ytterligare en fest. Och alltså, satan vad folk röker på här. Haha, jag är ju alldeles för blåögd, trodde man bara gjorde sånt på film. Men uppenbarligen inte. However blev det ytterligare en najs kväll!

Igår åkte vi skidor mellan elva och fyra. Det var tokigt bra väder, och lunchen uppe vid Lost Boys i solen var grym! Blev en lugn eftermiddag och kväll, tittade bara lite på film och klappade på katten.

Idag har vi åkt skidor igen (såklart?). Hälften av ligan drog på tur, men alla vi har inte rätt utrustning och vi inte ville sinka dom, så jag, Patrik, Silje, Christiane, Karoline och Nils provade på railparken istället. Ni skulle se våra skills, ofattbart! Nytt är också det faktum att vi ska byta rum om några dagar. Allmäna köket ska renoveras så vi blir uppgraderade till en lya med sovrum + allrum/kök + badrum till samma pris. We like! Vet dock inte hur bra internetmottagningen är där, kan bli spännande.. Nu vila, sen mat!