26 juni - midsommar

Igår var det midsommarafton.
Gick upp tidigt på morgonen för att rida med mamma och sen åkte jag med Patriks familj till Herresta, Mariefred, och familjen Mökanders sommarhus. Först väntade sillunchen med snaps och visor, och sen smet jag och Paula iväg för att göra kransar. Och som vi sa, det viktiga är inte resultatet utan att man försöker, haha. Fast det blev inte så illa som det såg ut att bli där ett tag ;) På det, en promenad bort till midsommarstången för lite inköp av lotter och dans runt stången med resten av ligan. Saft och kaka hann vi också med innan vi gick hem igen till det riktiga fikat med jordgubbstårta ( och smultron ! ) Sen vankades femkamp (som jag inte ens kom sist på) med grenar som bland andra luftgevärsskytte, kubb-bowling och pilkastning. Efter det drog vi ut med Vilsan, båten, ut på sjön i kvällssolen, och jag provade för andra gången i mitt liv på att åka vattenskidor. Kom upp på tredje försöket och efter att ha experimenterat lite med balansen kunde jag stå ganska stabilt! Nästa gång ska jag hoppa! När vi kom hem från båten hade dom vuxna grillat och bordet stod dukat, och det var hur gott som helst med mat efter att ha varit ute och åkt. Vid elvatiden samlade vi ihop krafterna och gick ner till dansbanan och försökte oss på att bugga lite, men både jag och Patrik insåg ganska snabbt att vi behöver experthjälp på det området, så vi gav upp. Inte långt efter det blev det sängen för lilla mig, och helt plötsligt var den midsommaraftonen över. Men härlig var den, och jag ser redan fram emot fler dagar som den!

21 juni - långa nätter.

Men, ljusa nätter. Närmare bestämt den ljusaste natten inatt. Rätt härligt, och jag har inte varit helt värdelöst på att utnyttja det.

Och sommar. Underbara vackra och lite ångestfyllda sommar. Det är bra, och lätt att må bra när det är varmt och ljust och rätt härligt ute. Men allt slipper man ju inte ifrån, vissa saker hänger med en hela livet, oavsett årstid eller ålder. Prioritering och sånt tråkigt, fast det är lättare att hinna med mer när det är så här. Så jag är glad och mår bra. Fan, det ska jag verkligen njuta av nu!

Helgen har varit näst intill perfekt. Jobbade fredags eftermiddag och åkte hem till en svingod middag med familjen. Tidig kväll följdes av tidig morgon och resa till Mariefred, där jag och syrran var och tävlade. Missade bröllopet gjorde vi, men det vägdes upp av att jag vann en klass och syrran var tvåa i en annan.
På kvällen körde jag syster till Väsby och åkte sen och hämtade upp Julia och Johnne och åkte till Huset vid badberget. Där var det fotboll, musik, dricka, mysiga människor och inte minst charader. Rätt bra och sånt gör en alltid glad.
I söndags hade jag och syster ridlektion för Adde och Jullan på våra fina hästar. Det var underhållande och jag har fått bekräftat att en hel del träningsvärk blev resultatet för åtminstone Julia. Men dom var duktiga och det var inte så synd om hästarna som man kunde trott. På kvällen åkte familjen till mormor och morfar för att fira mormors 81årsdag, och överraskande nog kom både Gunnar och Elisabeth dit så vi blev hela ligan. Så himla roligt! Kvällen, och helgen, avslutades med ett sammandrag av bröllopet och en hel del tårar från samtliga girls i Runberg/Kastre - familjen. Vilket brudpar!

Nu ska jag ut och sätta mig och njuta av solen!


13 juni - update!

Ja. Sen sist har vi skaffat hund, jag har tävlat två gånger (senast igår), gjort comeback på donken, varit på Strömsholm en helg med Jenny, varit på Petras student och jobbat på i allmänhet. Patrik är i Kina sen i måndags, kommer hem nästa tisdag, och honom saknar jag som en idiot. Det är sinnessjukt sönt med sommar, och det mesta är bra. Ah, jag ska skärpa mig och ta tag i bloggen snart. Tills dess, take care.