31 maj - the list

Listan. Jävlar vad bra den blir. Ibland måste man ta en paus från tentaplugget och då passar det ju fint att äta jordgubbar och planera listan. Alltså listan håller på att utvecklas till någonting fantastikst och jag längtar till på fredag. Än så länge har vi en ytterst modifierad barrunda, förevigande av mänskligt monument och den episka grötlunchen som exempel. Så man kan säga att tentan är en parentes och sen börjar livet.
"Ska bli så skönt att få skiten gjord" - Gabriel Simander.
Tack för mig, godnatt och sov gott.

30 maj - cellens struktur och funktion.

Kul att man har ett liv som går ut på någonting annat än att plugga. Vi hörs igen när jag får en lucka, typ till helgen. Hej!

24 maj - allting löses med lite våld

Inte för att jag har varit i något riktigt slagsmål någon gång, men jag tror att jag har en relativt god gissning om hur det känns. Min kropp är helt söndermosad. Vaknade med femton nya blåmärken (upptäckta), trasiga knogar, träningsvärk mest över allt och en inte alltför ostel nacke. Men det var bara att snöra på löparskorna och köra Nydala runt med Jenny. Fast jag måste ju erkänna att vi gick ett par kilometer i början, men jag tycker faktiskt att vi en dag som idag förtjänade att fuska lite. Anledningen till allt det här är nog en kombination av boxningen i söndags och brottningen (!) igår kväll i Gammliahallen. Superroligt men jobbigt som attan. Efteråt cyklade vi hem till Jenny och åt en jättegod middag innan vi seglade ner i soffan med varsin kopp te och meloner framför slutet av en romantisk komedi. Hur bra som helst.
Nu sitter jag hemma, har försökt kurera nacken med liniment och sängliggande en timme men känner inte av någon framgång än så länge. Jenny kommer snart från hennes casegenomgång och då blir det repetition resten av den här dagen. Skönt att inte behöva fundera på vad man ska göra om dagarna iallafall, det mest intressanta är vad man ska repetera (och vad man ska träna såklart, men det är ju faktiskt kul). Och i helgen är det brännbollsyran som typ alla ska vara med i, så då vill jag kunna ta några timmar ledigt och kolla in den aktiviteten. Med andra ord är det bara att sätta fart nu!

23 maj - jag tror att det är viktigt att man kan skratta åt sig själv


19 maj - that's what she said

Det är en galet skön känsla att vara seriös, och den här veckan har vi verkligen varit det, jag och min majkompanjon Jenny Öhman. Tränat och pluggat som små dårar har vi gjort. Å andra sidan är det ganska mysigt att vara oseriös och chillplugga med te, dåliga skämt och fina vänner också. Kvällen blev lite mer åt det hållet (eller ska vi kanske säga att de pro-seriösa signalerna var färre än de anti-seriösa, och så blev det som det blev). Nu ska jag iallafall sova, för att orka med ytterligare en seriös dag imorgon. Skola 0815 - 1200, Iksuplugg 1300 - 1630 och träning 1630 - 1800 står på tapeten, sen är det helg! Godnatt gott folk.

17 maj - talking 'bout a revolution

Kom på det, att det är ganska mycket som har hänt i mitt liv den senaste tiden. Ofattbart mycket, egentligen, fast man tänker som inte på det så ofta. Skulle skriva dit en rubrik till det här inlägget och insåg att så sent som den 17 november var jag på studiebesök på Sats med Ninni. Jag tror att det kanske var den femte gången i mitt liv dittills som jag varit på ett riktigt gym. Nu för tiden är jag på Iksu fem dagar i veckan, och det känns inte som att det räcker på långa vägar. Det här med att gymma visade sig verkligen vara mig grej, speciellt nu när jag har en sån fantastisk träningskompis som Jenny att slita med. Bara det är en ganska stor sak.
Och om man tänker igenom det jag precis skrev. Jag hänger på Iksu, alltså. I Umeå. För jag bor här. 70 mil norrut har jag flyttat, en ganska rejäl bit med tanke på att jag innan det bott i samma rum i hela mitt liv. Och jag flyttade då alltså för att börja plugga. En ganska naturlig och vanlig anledning, så det är kanske egentligen ingenting unikt med det. Men ändå, 70 mil. Från min familj. Herre. Och på tal om plugga så är det också ganska nytt. Jag har ju kommit in på min drömutbildning och det är verkligen plugga som gäller. Inte så mycket Rudbeck över läkarprogrammet, faktiskt. Det hade jag ju förvisso inte väntat mig men ändå, man blir alltid lite smått chockad när saker och ting är precis så svåra som man förväntat sig. Eller åtminstone jag blir det. Men det ska nog gå, det här också. Så småningom.
Sen då, det som kanske är det bästa av allt nytt som har hänt. Andree Densfelt. Du får mig verkligen att må bra, och jag är löjligt lycklig över att du vill vara en del av mitt liv. Jag hoppas att du förstår hur mycket du betyder för mig.
För även om allt nytt innebär många nya tankar och funderingar, och ibland en del tvivel på om jag verkligen har så mycket koll på min situation som jag försöker intala mig själv att jag har, så har jag aldrig känt mig mer säker på att jag är på rätt väg. Det här är det jag vill göra. Det här är den personen jag vill vara och jag har dessutom träffat den person jag vill dela mitt nya liv och mig själv med. Rätt awesome om man tänker efter.

16 maj - genotypsanalys

Idag blir världens finaste Myggan 26 år. Hurra!
Sitter och casear lite i skolan, genetikens värld är något förvirrande för dagen. Men förhoppningsvis bringas lite klarhet på genomgången om en halvtimme. Har inte hunnit med så mycket idag, tog sovmorgon och långfrukost efter en halvsen kväll hemma hos Gabriel framför hockeyfinalen. Boxades med Jenny på kvällen också, så jag var riktigt trött när jag stupade i säng vid tolvsnåret. Men jag har packat upp resväskan och varit och handlat idag på förmiddagen, alltid något. Efter skolan idag blir det Iksu och sen plugga hela kvällen. Har alldeles för mycket jag måste lära mig på alldeles för kort tid. Ångest och stress. Fy.
Men jag är mentalt förberedd efter en kanonhelg hemma med vänner, familj och skåning så det är bara att ge järnet. Nog med snack, nu måste jag jobba lite.

12 maj - GRATTIS UNGE!

Kridden blir 18 - detta måste firas!! Grattis på födelsedagen älskade syster. Saknar dig, men snart ses vi! <3

Själv vaknade jag med halsont och halvfeber, så mina planer om att träna på morgonen blev det kaoz med. Men jag har hunnit packa lite och göra fint här hemma inför helgen, och så har jag faktiskt pluggat en halvtimme. Så det var väl bra med det, men jag vill träna. Grr. Har verkligen inte tid att bli sjuk dock, så det var inte riktigt ett alternativ att trotsa halsen och dra iväg ändå. Fast jag var bra sugen, speciellt när Jenny sa att hon skulle köra. Jaja, kommer fler Iksudagar. Nu ska jag kila iväg till skolan och lära mig massa saker om genetik och bli värsta smart och grejer. Ciao!

11 maj - Lindellhallen kan ju tillochmed vara fint, trots alla ekonomer.

Känns nästan som att jag håller på att bli lite hurtig. Tredje dagen i rad som jag är och styrketränar på Iksu, och igår slog vi på stort och gick på ett spinningpass direkt efter gymmet. Var massa poliser där och övade sig idag, så en efter en fick träningsnarkomanerna och vardagsmotionärerna leka kriminella och föras ut eskorterade av polis. Spänning i vardagen, minsann. Och så träffade jag Patrik, som av allt att döma har hängt en del på gymmet den senaste tiden. Man blir så himla pepp av att se folk utvecklas och jag vill bara bli stark och gah vad det är roligt att träna! Idag blev det biceps, triceps och axlar som fick sig en körare, och jag kommer inte att bli helt blown away om jag vaknar med lite träningsvärk imorgon. Men då är det bara att bita ihop, för jag och Jenny ska köra ett benpass innan skolan börjar. Woop!
Sen har jag hunit med att sitte ute typ en timme i solen idag också, hallelujah. Så löjligt härligt att vara ute och jag längtarlängtar efter sommaren nu. Men ikväll blir ytterligare en kväll tillbringad inburad i min lilla etta på Pedagoggränd 9A. Repetera RNA och tvätta tänkte jag mig. Har faktiskt redan börjat, men tar as we speak (som jag skriver) en paus för att laga lite mat och pausa. Och lyssna på vår awesome mellanstadiedisco-lista. "Believe, when I say. I want it that way".

10 maj - enjoy the little things

God morgon världen!
Sitter i skolan på genomgång av det praktiska caset. Vi har precis kört vår del och det gick som det skulle, värt. Så klockan tio är skoldagen officiellt över, och då blir det några timmars mys på MB. Måste verkligen sluta lata mig nu och ta tag i plugget lite mer ordentligt. Sen ska jag och min fantastiska PT Jenny Öhman dra iväg till Iksu och krossa mage och rygg. Får se vad som händer sedan ikväll, blir nog lite blodpudding och Alberts et al om jag kan få lite struktur på tillvaron. Men sånt där ska man aldrig vara för säker på. Man hittar alltid saker att fördriva tiden med när vädret är fint och vännerna finare. Tillexempel göra tacopaj eller titta på Zombieland (ja, det var det som råkade hända igår).
Nej, nu ska jag ta tag i mitt liv!

8 maj - återspark!

Jag och min fantastiska bordsherre, Gabriel.
Tack för igår grabbar.
"Finast är att vi har varandra, tillsammans är det alltid bäst att vandra"

5 maj - teoretiskt case med praktiska moment

Döda mig vad ont jag har i min kropp. Men jag sov ganska bra inatt så det känns ändå bra. Tror jag ska utnyttja det och dessutom langa in en vilodag (ut träningssynpunkt). Har jag tur kommer jag att återfå lite energi till helgen, vilket inte vore helt fel i och med allt som ska hinnas med. Har fullspäckade laborationsdagar idag och imorgon och måste dessutom läsa in hela den här veckans avsnitt innan nästa vecka. Sen vore det ju bra och jag och min vän Max hann med en del på vår fenomenala ordlista. Imorgon kväll kommer Andree upp, och på både lördag och söndag är det beachvolley inplanerat. Sen ska jag försöka hinna gymma antingen på fredag eller söndag, helst båda dagarna. På allt det här ska jag dessutom agera bordsherre (dam?) på återsparkssittningen på lördag kväll. Så ja, lite energi skulle inte sitta helt fel. Nu kanske jag borde plugga.

4 maj - yo waddap.

Så har man varit nalledoktor också, bra skit.
Nejmen det mesta är bra nu. Fast jag sover dåligt så jag går runt och känner mig sliten hela tiden. Det är lite segt, går inte att träna ordentligt och jag kan inte fokusera på plugget som jag borde. Men jag hoppas att det går över i helgen när Andree kommer upp, sover aldrig så bra som när jag ligger bredvid honom. Hörde du det? Skynda dig hit! Jag behöver dig...
Så har vi börjat kolla igenom Band of Brothers också. Grym serie. Undrar vad det är med mig och krigsfilmer, vart min fascination kommer ifrån. Men det är så svårt att inte ryckas med bara. Nu ska jag upp och hämta mina lakan i torktumlaren, sen ska det göras tacos med Max. Förhoppningsvis blir det lite plugg efteråt men man vet aldrig. Jo fan, jag ska plugga! Åtminstone en stund.
Nämnas bör också att jag och Jenny är awesome och hur grymma som helst med vita maj!