Torsdag.

Jag kom på en sak när jag satt på bussen hem idag. Det blir inte värre än såhär. Regn och kallt ute, tre stora prov innan jul (Matte, Kemi och Fysik) plus en kemilabbrapport samt diverse engelskauppgifter, och en häst som har längre hår än den hårigaste isbjörnen.
Men helt ärligt. Det här fixar jag. Så synd är det inte om mig, blir det inte tyngre så överlever jag nog vintern 07/08 också, vad sägs om det! Grubblaren inom mig ska göra upp en liten plan, sen ska jag följa den om det så blir det sista jag gör. Då kan jag röja nästa år också, wiohoooo!

Idag har jag förövrigt pluggat kemi, fysik och engelska. Nu ska jag ner och brottas lite med matten. Kan bli en riktigt rolig kväll^^


pussilull

Uppdatering.

Jag har fått insideinfo om att skolkatalogerna är på gång! Har vi tur ligger dom i brevlådorna imorgon och då jävlar har vi mycket att göra de närmaste veckorna (AA)

Dessutom ska världens bästa LARS WINNERBÄCK sommarturnera 2008! Zinken i repris frågetecken? :D


pussilull

WoW.

Mahahaha, visste man inte bättre kunde man tro att jag har blivit värsta spelfreaket / datanooben. Men WoW står i detta fall för hästkraft cup, en av höstens mysigaste hestlekar :) 

"Stjärnorna" som ska rida i Globen i helgen skulle tävla på "sina" hästar för första gången, och några av oss andra vanliga dödliga fick turen att fylla upp de platser i stjärnlagen som var tomma. Jag red 110 och Hanna (Jocke) 120 i vårt lag. Fett synd att det inte blev nån omhoppning för nåt av dreamteamen, menmen, sånt får man leva med är jag rädd^^ Jag och Hingsten nolla iallafall, Rosan var massamassa duktig! Bosse petade sista i 120, men det var en av dom fjöligaste rivningarna jag sett i mina dagar^^ Annars var han superfin Mian :D

Första felfria 110n med Rosa so far, och det var verkligen en superrunda. Eller det kändes som det iallafall :)
Nanananaaa ibland är det sjukt roligt att rida :D




Gry Forsell                 Linda Bengtzing        Svettiga Rosa






 

pussilull


00.00

Inlägget påbörjades klockan nollnoll nollnoll. Om man knackar tre gånger med fingret på klockan får man lycka, och om man håller fingret på siffrorna får man önska sig något. Det viktiga är att inte säga till någon vad man önskar sig, för då slår det inte in. Jag säger inte vad jag önskade mig^^

Jag är hur trött som helst och har smitit från min plikt som värdinna ett par minuter. Just nu vill jag bara krypa ner i min varma sköna säng och låta John Blund komma och blåsa drömpulver i mina ögon. Minutrarna precis innan man somnar är bland dom bästa på hela dagen. Man låter sig försvinna bort i sin egen lilla värld, och får bestämma nästan helt vad man vill drömma om (mina drömmar är alltid sjukt härliga). Ibland vaknar jag till precis innan jag glider iväg, och känslan att veta att man har en hel natts sömn framför sig slår det mesta. Med ett leende på läpparna (vill jag tro iallafall, det låter så mysigt) slutar jag kämpa emot och vips, så snarkar jag så sött. Jag längtar efter dom minutrarna!

pussilull


Lars Winnerbäck.

Jag säger bara :

LASSE! *klappklappklapp! LASSE! *klappklappklapp LASSE! *klappklappklapp!

pussilull


Suris.

Det är som du sa, jag lider av PMS. Blir grymt irriterad över småsaker och går runt och vill bara slå till allt som rör sig (plus det mesta som inte rör sig.) Helvetes jävla pittballe!
I övermorgon är det Lasse och jag ska tamejfan inte vara grinig då. Det bästa är kanske att bara vara skitförbannad fram tills dess och hoppas på att det arga runnit av mig. I och för sig har jag väldigt svårt att tro att det överhuvudtaget går att lyssna på Elden live och vara sur samtidigt, åtmistone om det är mig man relaterar till, men ska nog vara aptjurig tills dess ändå - för säkerhets skull.

Nu ska jag gå och ta ut lite av min frustration på min geografibok. Efter det är det kemibokens tur och sist men inte minst ska jag ta mig en dust med fysiken. Yeas, är jag inte sur efter det vet jag inte vad. Då återstår bara att käka ett dussin citroner.. Yaman, på onsdag ska alla sura miner vara bortsuddade, för då är det Lasselasselasse för hela slanten!

"Lycka till, nu är det skymning över Oslo jag ska ut och göra byn.
Ja ring om du vill, o hälsa dom jag känner och håll blicken kvar i skyn.
Det finns så många, så många som vill ta en ner på jorden,
och vintern kan bli lång ändå här i den fjällhöga norden."




pussilull


Lördag.

"innan mörkret faller
vill jag reda ut några saker
inga rätt och inga fel
vill jag öppna för en vapenvila
du har din och jag har min del"



Jag är inte bättre än att jag kan göra misstag. Inte mer än en människa med ett ibland alldeles för hett temperament. Vissa stunder och vissa dagar är jag en tonårstjej i kubik, skrattet blir till gråt på nolltid för saker jag själv inte ens kan säga vilka de är. Det är jobbigt och leder ofta till både missförstån och konflikter, som alltid är lika jobbiga att reda ut.
Igår var en sån kväll. Haha, satan vad arg jag blev. Jag kan nog blir ganska grinig när jag sätter den sidan till, är jag rädd. Menmen, det löste sig väl det också.

Sov hemma hos min sötaste anuskorv Julia (igen). Bästaste Maja var där ett tag också, och vi tittade på fotbollen allihopa med Katarina och Björn. Förutom att den gick bajs var det ganska mysigt, med massa gott på bordet och en kopp varm söderthé i handen. Tog en nattpromenad också. Det var nog tur att jag gjorde det..
Hursomhelst är det alldeles sjukt hur bra ni två får mig att må. Att ni står ut med mig kvällar som igår är stort. Alltså, det är faktiskt det. Jag går runt och är verkligen totalt skitsur på mig själv (bland andra) och klagar på allt och alla och ni bara finns där och lyssnar och jag förstår inte hur ni bär er åt. Men tack!

Det jag tycker är mest synd är att jag inte fick se vad ni skrev på bilen.. Fast jag tror jag kan gissa mig till det mesta^^

pussilull

Idol.

Idol sjönk ännu ett snäpp. Jomen visst, Carola är fett tuff och Sveriges största artist. Tjurbajs säger jag. Jag blir grovt stressad av att titta på henne, typ rädd att hon ska göra bort sig eller nåt. Idoljuryn är konstig så det räcker och blir över utan henne. Stay away, pleace.
Men grymt med cred till Amanda, du är elit! Riktigt bra. Alldeles för bra för Idol. Hoppas verkligen att svenska folket inser det, vinner hon den här tävlingen  kommer väl hennes karriär förstöras innan den hinner börja. Fast who knows, hon verkar ju veta vad hon vill. Det blir nog bra till slut, vad som än händer.

..."och jag heter inte Gösta!" Haha.

pussilull



 


Film.

Ligger i soffan med en kopp honungsvatten och tittar på film, det enda som fattas är någon att hålla i handen och luta sig mot...

pussilull


Förkyld.

Den smällde verkligen till inatt, förkylningen. Jag vaknade vid tre nångång av att min näsa var totalblockerad. Det gick verkligen inte att andas varken ut eller in, och att få in näsdroppar i skiten var en omöjlighet! Så sömnen blev väl kanske ínte den bästa, vilket märktes i morse. Feber och upfuckad näsa, men gud så trevligt! Blev slappartorsdag med mjukisbyxor, raggsockor och converse,  jag har inte gått till skolan så sliten på länge. Har längtat hela dagen efter att få komma hem och lägga mig på sängen, men eftersom jag inte kan andas med näsan så blev det inget med det heller.

Bajsförkylning!

pussilull


Onsdag.

Hade bara en lektion idag, det var mycket skönt. Såg klart på American Pie och blev totalblåst av vår lärare, men det gör inte så mycket. Hon är speciell, men rolig!

Kom hem vid elva och den annars jobbiga promenaden från bussen var idag helt klart mysig, solen log från en molnfri himmel och det var väl en minusgrad i luften ungefär. Skyndade mig i allafall ut till stallet, sadlade på Daisy och styrde ut mot skogen. Cissis lilla ponny är grymt söt och idag var hon pigg som en mört! Galopperade lite på banan och hon ville springa mermermer hela tiden :) Man blir så glad av att känna all deras energi under en, och positiviteten som strålar ut från ett par lurviga, vita, spetsade ponnyöron verkar vara oändlig och jag kan lova att den smittar av sig. Kom tillbaka som ett stort leende och allt kändes bara bra!

Gick in efter nån timme, och efter att ha ätit fyra mackor slängde jag mig på sängen. Tror jag somnade på en gång och vaknade tre timmar senare, och om en halvtimme ska jag ut till Rosa och iväg för att träna! :D

Förutom detta ringde Claes för att meddela att han lyckats fixa biljett till LW (DET ÄR BARA EN VECKA KVAAAAR IDAAG ^^ ) så han ska med mig och leka där! Det är alltid mysigt att ha Babbe med, han är en trevlig prick som jag tycker mycket om. Fast det är tråkigt att inte Ingrid och Claes jr åker dit, blir inte samma sak utan Grennanissarna. Blir kanske inte Zinken i repris, men det kan bli Annexet original. Jag har en känsla av att det kan bli bra det också!

Yes, en helt vanlig dag. En helt vanligt underbar dag!



pussilull

Älsklingen då!

Först hade han gömt sig i innerfickan på min ridjacka, och sen skulle mamma tvätta smutsiga jackan och så ropade inte älsklingen och sen blev han visst kvar där. Han ville nog bada i tvättmaskinen, men han kunde ju inte simma! Så han drunknade. Och nu är han stendöd - jag är lämnad kvar.
Hur hemskt det än låter måste jag skaffa mig en ny, snarast möjligt. Många tycker kanske att det är okänsligt att byta ut en kär gammal vän så fort han inte finns längre, men jag klarar mig inte utan sällskapet av en älskling. Så är det bara.

Rest In Peace, iPod nano. <3


pussilull

Mysis.

Det är jag det, åtminstone om man får tro Rikke. Berättade om hur mysig jag blivit sen det blev höst på allvar. Sätter mig inte framför datorn utan att tända alla sex värmeljus, tända myslampan och ta på mig morgonrocken. Har lagt ut fårskinnsfällen under datorstolen också, så fossingarna inte ska frysa mot det kalla golvet. De senaste kvällarna har Daugava fått fylla ut tystnaden som annars brukar ta över rummet, långt efter att jag lagt mig i sängen.

pussilull

Tidvis.

tid har förlöpt
dagar har gått
månen har vandrat sin väg
genom vitt och svart och grått

jag har saknat ditt skratt
jag har saknat ditt hår
jag har saknat att ringa ibland
och berätta om hur det går

det har tidvis gått bra
tidvis har skakandet lagt sig
ibland har jag vaknat på morgonen
och gjort det jag ska

men jag har saknat din hand
jag har saknat ditt skratt
ensamma dar har jag saknat ditt huvud
mot mitt bröst
*
somliga dar
tar jag in vad jag hör
det går kvällar ibland när jag inte
ens undrar vad du gör

det är ibland som förut
ibland har jag känt att jag duger
det har hänt att jag samlat ihop
nog med kraft att gå ut

jag ser dig fortsätta nu
med varsamma kliv

jag ser dina drömmar sakta lossna
från mitt liv

*
jag har saknat en vän
jag har varit på krogar och barer
det har hänt att jag ljugit och sagt
att jag måste gå hem

jag har saknat din röst
nu har du en ny
ännu okända nätter ruvar
i väntan på att gry


Lars Winnerbäck - Daugava



pussilull


Snart så.

Det är bara nio dagar kvar nu!  :)
Satan i gatan vad tiden har gått fort! xD
Gaaaahaaaaa vad jag LÄNGTAR !!!


pussilull





:D

Fars dag.

Idag är det fars dag. Min pappas och din pappas. Morfars och farfars. Alla pappor uppe i himlens, och alla blivande fäders. Det är alla pappors dag.

Min pappa är en av mina absolut största förebilder. Jag ser upp till honom väldigt mycket och har alltid gjort det, även om jag inte säger det alltför ofta, då skulle han bli alldeles för odräglig. ^^
Det är inte bara det att han har en hjärna som verkar kunna klara av allt från mina matte c-uppgifter till att komma på fiffiga lösningar på alla små vardagsproblem, men han är liksom bra på allt.
Generös och rättvis. Musikalisk. Moralisk som få andra jag känner. Grym på att åka skidor.
Sen att ordet ödmjukhet inte finns i hans vokabulär är väl förlåtet. "Nej vi spelar inte kort, ni blir så lessna när ni får stryk." Okej lilla pappa, då är vi förvarnade :)

Lehard Alexander Kastre. Tack för att jag får vara din dotter.


pussilull

Från konserten i Karlstad.



Låtlista:

Intro - Ack Värmeland du sköna
Farväl Jupiter
Jag har väntat på ett regn
Sen du var här
Stockholms kyss
Kom hem nu
Om du lämnade mig nu
En tätort på en slätt
Min älskling har ett hjärta av snö
Gå på vatten
Över gränsen
Du gamla, fria nord
Elegi
Nånting större
& det blåser genom hallen
Jag är hos dig igen
Tidvis
Du hade tid
Hugger i sten
Kom ihåg mig
-----------------------------------------
Innan mörkret faller
För dig
Ingen soldat
-----------------------------------------
Elden
Kom Änglar


Jag kommer, utan tvekan, avlida av en överdos lycka den 21/ 11.

pussilull

Sommarminnen.

Satt på bussen hem nyss. Blundade som vanligt, med huvudet lutat mot fönstret. I öronen lillasysters iPod. Maria Mena närmare bestämt. För mig är hon sommar, så mycket sommar något kan bli.

Kommer ihåg en av de sista dagarna på Gotland i somras. Jag tror det var en tisdag.
För ovanlighetens skull låg vi nere på Smöjen, de andra skulle åka hem dagen efter så vi hyllade dem med ett besök på 'den andra stranden'. Vädret var overkligt bra, solen sken och det fanns inte ett moln på himlen. Det kändes liksom inte som Sverige. Det var inte Sverige. Det var Gotland när hon är som bäst.

Jag och Denise låg på mage vid strandkanten, sådär lagom långt ner så att vattnet sköljer upp över benen men inte överkroppen, och lyssnade på musik.
Pojkarna smörde in sig med babyolja och stekte i solen.
Cissi hoppade från taket på stora brottet.
Isabelle och Tom dök.
Ludvig och jag hade manetkrig.
Claes och jag (och alla andra) hade ännu mer manetkrig och sandkrig och you name it.
Den röda bollen var med.

Bilden där det ser ut som att Mattias är millimeter från att döda mig togs den dagen. Fick se den senare på kvällen, märkte inte ens när det hände. Men den är bra!
Om jag kommer ihåg rätt var jag inte alltför tuff just då. Vågade inte riktigt titta Mattias i ögonen, tror jag ville men det blev inte så. Jag var allt lite småkär, haha. Den där kvällen när vi först satt på Smöjen bland alla ljusen och sen hemma hos Ludvig framför brasan var en av de allra mysigaste på hela sommaren, och man är ju inte mer än tjej. Suck, det var tider det.

På kvällen, Claes och Ludvig snaggade sig. Vi satt ute på heden och vattenpipan var igång. Lyssnade på Håkan, och jag kommer ihåg att Ludvig sa något i stil med 'Carro, kommer du ihåg förra sommaren. Då lyssnade vi också på den här låten sista kvällen.' Det var då jag insåg att sommaren var slut.

Jag kände hur tårarna steg i ögonen när de andra hoppade på bussen in mot Visby. Sommaren 2007 var över. Men vilken sommar det var!



pussilull


Suck.

Jorå, men...
Annars har jag inte gjort min etologiuppsats som skulle varit inlämnad innan lovet ,och sen har jag matte C prov på torsdag som jag inte kan ett skit av! Förutom detta fanns inget hö på Fornboda när jag skulle fodra, så det tog dubbelt så lång tid som det skulle. Har lyckats bråka med mamma och Cissi också. Toppendag, verkligen.
PLUS att middagen var äcklig!


pussilull

Caroline, c'est moi!

Bonjour! Je m'appelle Caroline et j'ai siexe ans. J'habite à Upplands Väsby, un petit banlieu en dehors de Stockholm, dans une ferme de chevaux. J'habite avec ma famille; ma mère, mon père et ma petite soeur, das une maison blanche. J'ai deux, ou non, trois chevaux qui j'adore! J'aime bien ma vie!

Blev aptaggad på att lära mig franska igår kväll, när jag var på middag med Louise på Kungsholmen. Kom till en underbart mysig lägenhet, sex trappor med en utsikt jag skulle kunna döda för (nästan), och märkte att många därinne kom från Franska skolan. (Inte så konstigt, dom gick i Pontus klass, men det fick jag inte reda på förrän senare). Var en 'äkta' fransman där också, som de andra pratade med. Flytande. Jag blev sjukt imponerad och inspirerad av deras konversationer, och funderar nu på vilket sätt som är det bästa för att lära mig språket. Jag villvillvill kunna, så sjukt ballt och så sjukt vackert. Dessutom vore det najs att kunna när vi åker till Chamonix, men det är väl lite mycket begärt att lära mig på fyra månader, haha.

Au revoir!

pussilull


Yeah, and I've got a million too...

Det är någontling med att blogga sent på kvällen. När man kommer hem och datan står på i rummet. Det går inte att gå fram och bara stänga av den. "Jag ska bara logga in lite snabbt på msn och sen kanske..." Det har hänt förut och kommer att hända igen.

Satt på knarkdonken a.k.a. incestdonken ikväll (igen, skärpning!) innan pendeln hem skulle gå. Helt plötsligt satte sig ett gäng engelsmän ~ 23 bredvid mig och började snacka. Jag vet inte varför, men all of a sudden bodde jag norr om Umeå, och var i Stockholm för att hälsa på en tjejkompis. Jag hade precis fyllt 18 och saknade min pojkvän som bodde "hemma i norr", granne med mig och mina föräldrar. För den som undrar tar det också cirkus tio timmar med bil hem till mig. Man skulle ju kunna tro att jag är sjukaste mytomanen, men det sköna var att det var engelsmännen som drog ihop hela storyn. Dom snackade, frågade och tittade uppfordrande på mig. Till en början försökte jag förklara hur det verkligen låg till, men eftersom jag var mer intresserad av mina pommes än av grabbarna slutade det med att jag nickade och log åt allt dom sa.
Dom fick kanske en lite lätt felaktig uppfattning om mig, muhaha. Och jag som aldrig ljuger om min ålder (A).

pussilull


En morgon när jag vaknade..

.. var hela världen vit. Och vi förstod att vi-intern har kommit hit! xD
Snö, som ett mjukt täcke över marken. MYYYS!

"DET SNÖAR! JAG ÄLSKAR ALLA!!" // bob-göran.

Okej, det idylliska raserades ganska grovt när man klev ut och stövlarna sjönk rakt  genom det vita och ner i leran under. Men whataheck, huvudsaken är att det ser bra ut, som jag sagt till min syster ungefär fjorton gånger idag.
And the snow sure does look good todaay.

Klockan ringde kvart över sex, och det var bara att hoppa upp. När jag kom ner hade mamma tänt ljusen i köket och gjort the och mackor. Det är då man blir så tacksam så man tror att man ska spricka.
Jobbade i stallet på förmiddagen, och goosh vad jag garvade. Skönaste när Cissi slitit som ett djur för att ta in silage, klampar in i stallet och beter sig/ser ut som en dränkt katt; genomblöt och fräsande, och inser att ingen av hästarna ska ha silage. Hennes min då, totalt obetalbar! x)

Och imorgon kommer Daisy! :D


pussilull