27 december - "det som händer i stallet stannar förmodligen inte i stallet"

Juldagen var vild, jag har högst troligt världens finaste vänner och nu glider jag till Skåne ett par dagar. Typ så.

24 december - God Jul!

God Jul mina vänner. Ni som står mig nära. Ni som jag träffar ofta, som jag inte klarar mig utan. Ni som jag bara träffar ibland, men som alltid finns där ändå. Alla ni som jag skrattat med, gråtit med, skrattat åt. Ni som hjälpt mig med svårigheter, hjälpt mig att vara en person som jag vill vara. Ni som är en del av mitt liv. Hoppas att ni, underbara människor där ute, har haft - och får en riktigt härlig jul!
Julafton, världens bästa. Kommer somna med ett leende på läpparna.

22 december - negative twenty degrees

Fy katten vad kallt det är ute. Vid något svagt tillfälle igår gick jag med på att rida systers häst idag, så länge det inte var kallare än - 20 grader. Vaknade imorse, och termometern visade - 19. Kände mig nästan lite lurad, men det var bara att klä på sig och bege sig ut till stallet. Men jag och Pricken fick sällskap ut i skogen av Jenny och Sandy, så det var riktigt mysigt. Sjukt vackert här ute på Alby för dagen, måste jag säga. Resten av idag har jag varit världens hurtbulle och härjat runt både i Sollentuna och huvudstaden som shoppingsällskap. Hann hänga med Julle, Adde och Carro innan jag åkte hem igen, fruktansvärt värt. Kom hem till brasa, thaimat och underbar familj, och nu är det snart dags att avrunda för kvällen. Ska nämligen upp tidigt imorgon för en tripp till KI med Erwin för lite pepp inför stundande studier. Hoppas bara att pendeln går, annars får vi nog skjuta upp våra planer..
Nejmen, godnatt med sig!

21 december - strålande jul.

Jag har sån underbar julkänsla!
Inne i Stockholm är det så vackert att jag nästan får svårt att andas. I söndags satt jag på jobbet och tittade ut när snöflingor stora som enkronor dansade ner mot marken och förvandlade hela Kungsträdgården till en vit sagopark. När jag slutade tog jag spårvagnen till Skansen där jag mötte upp mamma och pappa för lite julshow och varm nyponsoppa. Sedan promenerade vi över Djurgården till bilen som tog oss hem till familjen Stolt och en fantastiskt mysig julmiddag.
Igår var jag först ute och red i skogen på den vilda lilla vita. Sen åkte jag med Jenny, David, Victor och Anders till Täby för lite julshopping. Blev inte så mycket införskaffat av moi men David köpte ett sällskapsspel som vi invigde senare på kvällen. Med oss sällskapade mängder av julgodis skapat av Jenny, julöl och varm glögg, vilket resulterade i delad vinst för mitt lag.
Idag har jag och mamma storstädat hela huset ackompanjerande av "nu är det jul igen"-spellista konstruerad av undertecknad. Nu fikar vi lussebulle och ska snart åka och köpa in de sista julklapparna. Ikväll ska vi klä granarna och titta på "Jul med Ernst". Strålande jul!

19 december - som sagt, humorbefriade vänner


Rebecca
: ett ärrbarn!

Caroline : he
 
Rebecca : här kommer blixten
haha xD
du måste skaffa coola spegelglajjer som är snabba

Caroline : vad snackar du om?
:P:P
 
Rebecca : ....-.- you're too slow for y intelligene
my*
gence*
fan vad man skulle skriva fel då

Caroline : men förklara då asshole!
:D:D

Rebecca
: du är ett ärrbarn för att du är harry, ärret är en blixt... och ljus är det snabbaste som finns... och för att demonstrera hur snabb du är köper du solglasögon som är sådär "sportiga" och fula, som går längst med skallen typ... sånna som john kallar "snabba" och... ja.. det var så långt jag kom xD
kanske måste du även ha solglasögonen för att skydda dig från ljuset.. som kommer av blixten. Som är ditt ärr och ditt signum...


är det bara jag som inte tycker att den kopplingen var helt självklar? xD

18 december - när snöflingor faller

Sitter på jobbet och dricker te. Har precis målat naglarna och ätit världens godaste lunch. Snart ska jag stjäla lite choklad från personalrummet. Livet är hårt.

16 december - "som alltid billig personal och snygga drinkar!"

Herre! Pratade med Umeå tidigare idag för att försöka få till det här med boende, och då slog det mig: om en månad kommer jag att ha flyttat. Om en månad kommer jag inte att bo kvar i samma rum som jag har bott i hela mitt liv. Jag kommer att vara i en helt främmande stad, utan folk jag känner och utan rutin på någonting. På ett sätt skrämmer det skiten ur mig, och på ett annat blir jag mer peppad än jag kan minnas att jag varit på år och dar. Så jag vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig till det, det enda jag vet är att det kommer att lösa sig på ett sätt eller annat. Sjukt spännande och sjukt läskigt!
Idag har jag också haft min sista lärarledda franskalektion. Sitter at the moment och rättar min SSU som jag ska skicka in senare ikväll, imorgon ska jag in till skolan för något slags tiominuterssamtal med Wandrille, och sen är det finito med franska 1 (såvida jag inte av någon outgrundlig anledning får för mig att göra baskunskapstetan i början av januari, men det är ytterst ovisst.) Blir eventuellt lite firande imorgon kväll på Allhuset med öl för 19 kronor, det har vi banne mig förtjänat! FINITO - fattaru?!
Ah nej bra dag med mycket att göra (alltså seriöst, håkis? haha!). Ska bli skönt att sova om ett tag och sen är det helg och då är det jullov på en månad för lilla mig! Jag gillart!!

15 december - just idag är jag stark

Gillar idag, bra dag liksom.
Förmiddagen spenderades med diverse fyrbenta vänner plus Jenny ute i stallet. Red över till Fornboda på Pricken och underhölls av den sjukaste resehistorien jag någonsin hört. Polacker alltså, vilket pack. Och snöstorm på det, vilket påhitt. Vilken resa kanske man kan säga. Sen blev det långpromenad med Ronny på det, som höll på att sluta i katastrof (hunden saknar ju helt självbevarelsedrift) men situationen reddes upp på skickligt sätt så skador uteblev. Bra jobbat!
Har vilat lite med samma hund i min underbara säng (som jag kommer sakna något överjävligt - både hund och säng alltså) och just nu sitter jag och fixar klart det sista med textanalysen som ska in imorgon. Ska väl läsa lite litteraturhistoria senare om lusten faller på, men man ska inte pressa sig att göra saker man egentligen inte vill, hehe.
Om nån timme kommer Mian över och då vankas julebak. Pepparkakor, lussebullar och knäck är planen. Eller allt, eller inget. Inte så viktigt med resultat, mest trevligt liksom. Åh julen är allt ganska bra! Och mina vänner är allt riktigt bra!

14 december - "det kläcks"

Jag har en plan. På ett ungefär går den ut på att jag fram tills jag flyttar ska vara så oseriös som möjligt. Detta har jag tänkt ska generera i att jag töms på allt sånt oseriöst beteende, så jag kan anta skepnaden av mitt forna, seriösa jag när vårterminen drar igång. Därför skolkar jag just nu från min sista realialektion på franskan. Och det gör jag endast för att hålla mig till planen, var faktiskt ett väldigt jobbigt beslut att fatta att inte åka till skolan idag. Eller...?
Nejmen jag ska hjälpa syster min lite med matten hade jag tänkt, och ta hand lite om min häst och styra upp lite småsaker i allmänhet. Typ. Alla bortförklaringar som kan lindra mitt dåliga samvete utnyttjas brutalt, som ni kanske märker.
Hur som, var ju i Sälen i helgen och åkte skidor. Strålande tider om jag får säga det själv! Var iofs rätt beige i backen, hade för mig (innan vi kom dit) att jag var ganska bra på att åka, men så var icke fallet. Livet är hårt. Haha. Men det var underbart att få åka igen, verkligen och på alla sätt.
Och jag har hunnit med att vara väldigt social sen jag kom tillbaka. Var inne i stan och fikade med Helena igår kväll, hur trevligt som helst! Så blev det en sväng förbi Karlberg för att mysa lite med Andree efteråt, och imorse hade jag och Rikke lussebullsfrukost och skrattade åt när jag åt mintpasteller aka uggleägg i Karstens kök för en sådär tre, fyra år sen. Det var verkligen hur kul som helst, och jag har inte fått ett spår bättre humor sen då. Underbart!

13 december - halle - facking - lujah.

Caroline Kastre - läkarstudent.
Jag gillar hur det låter..

7 december - as the snow flies

Det är ju ganska roligt att plugga, när man väl kommer igång. Satt ganska många timmar igår, och min SSU blev riktigt bra tillslut, om än i kortaste laget. Sen kan detta ha att göra med att jag fick ovärderlig hjälp av Loulou, och inte lika mycket med att jag har utvecklat mina franskakunskaper enormt mycket den här terminen, men jag vet inte om det spelar någon roll. Iallafall inte för min SSU. Nu är jag i skolan igen, har gjort klart det sista på uppsatsen och börjat pilla lite på min textanalys. Nu blir det genomgång av vår påhittade person till Traversée de la Mangrove med Agnes och Julia, sen snabbrepetiotion av Belgienredovisningen med Maria och Louise, och efter det tvåtimmarslektion med Wandrille. Sen tänkte jag mig eventuellt en sväng in till stan, men ikväll är det no mercy igen. Nackdelen med att skjuta upp allt till sista stund är att man får mycket att göra.. Har jag hört.

Var ute och red imorse. Rejsade i skogen och levde rövare. Sen in i det varma stallet igen och lyssna på lite julmusik och pussa lite på sin knäppa hest. Det är typ ett bra sätt att starta en dag på. Tycker jag.
Men är Ronny sjuk. Ganska ordentligt sjuk, men hon har varit hos farbror doktorn så jag hoppas att det vänder snart. Lilla hjärtat!

Nej, plugga var det. Better get to it.

5 december - vägen till mitt hjärta..

Fick en släng av ångest igår kväll när jag insåg hur mina matvanor har förändrats den senaste tiden. Tänkte nåt i stil med att "imorgon får jag fan skärpa till mig" och kände starkt att jag verkligen borde göra det. Idag när jag kom till jobbet stod en marängtårta och en megaask merci-choklad i personalrummet... Reaktion på detta: "Crap." Nästa reaktion, cirka en och en halv sekund senare:  "Aja, det är lugnt, jag börjar mitt nya liv imorgon istället." Och jag känner någonstans att detta är en mentalitet som är ganska skrämmande, och framför allt inte alls gynnsam för min stackars kropp. Å andra sidan, det kunde faktiskt varit värre. Jag menar, jag kunde ju ha varit en person som äter dåligt och inte ens tränar. Eller vänta...


Oj då.


4 december - studio 54


1 december - sen vill jag skriva allt jag sett så nån förstår, fast inga toner kan förklara hur jag mår

Jag kommer alltid älska dig.