30 december - god morgon!

Det är ruggigt kallt ute, fåglarna lämnar knappt vårat fina fågelbord och hästarna blir lite småvilda i det vintriga. Me like.

Idag ska jag bara jobba, 11 -20 står på schemat. Hade velat åka förbi ett centrum och kika lite i sportaffärer innan rean tar slut, men igår råkade jag sova bort hela eftermiddagen och idag jobbar jag som sagt, så får se om jag hinner med det imorgon eller om jag helt enkelt får hoppa det.

För övrigt är planerna för nyår lite ändrade, så nu är jag inte säker på vad jag ska ha på mig längre.. Vilka bekymmer!


29 december - the end is near.

Man kan nästan ta på det, det nya året. Inte för att något förändras över en natt, över en minut, men för att allt kommer bli annorlunda 2010. Folk reser. Vissa återvänder, vissa är borta för alltid. Jag var och hälsade på John en sväng i gårkväll, och när jag kramade om honom i dörren och insåg att jag inte kommer göra det igen på fem månader så kändes det klarare än någonsin. Folk reser verkligen. Ikväll ska jag på hejdå-fika hos Julia, och det kan vara sista gången jag träffar henne på lika lång tid. Det är så overkligt och samtidigt så otroligt kristallklart.

Men, jag tror ändå att det mest är bra. Vi får göra det bra, ruskigt bra!

28 december - mellandagsliv

Har precis kommit hem från jobbet, och orkar inte ens byta om. Tänkte lufsa ut till stallet snart, och pussa lite på min häst som jag knappt sett de senaste dygnen. Resten av familjen är ute på äventyr, det pratas om att dom kommer hem med en ny TV. Den du..!

Annars då? Joo, alla åker ju härifrån nu känns det som. Didde åker till Singapore imorgon, blir borta ett halvår. Jullan o Elin åker till Aussie på torsdag och blir borta lika länge. Rikke är i Norge, Maria i fjällen och Jenny i Sydafrika. Visserligen bara på semester, men ändå. Det är inte så många hemma över nyår och det känns, konstigt. Kanske håller vi på att växa upp. Eller nåt. Och jag åker ju snart också. Konstigt som sagt...

Får se om man hinner säga adjö till packet innan dom drar!


25 december - mer jul ge mig.

Julafton är bra skit och jag tycker att årets var den bästa på länge. Trots mina timmar på donken blev nästan allt perfekt. Mysiga släkten, alldeles för goda maten och finfina presenterna. Plus den söta hästen i stallet som dom kallar min. Dessutom var det alldeles vitt och julfint på Alby. Underbara jul 2009!

21 december - blåmärken, skratt och minusgrader.

I fredags var det good-bye-party för Jullan och Elin. Jag kom dit jättetidigt, blev jättefull och hade jättekul. Ramlade omkring på dansgolvet och log mest hela tiden. Värre saker har hänt. Sen igår var jag rätt sliten och gjorde mest ingenting, typ. Mockade lite boxar och hade mig bara.

Igår var jag social och duktig. Jobbade 11 - 16.30, sen satt jag och pratade med Sara en stund, som kom förbi med en julblomma. Supergulligt! Vis sex bar det av till Viby och Lollo, som är hemma i Sverige över jul och hade lite tjejkväll hemma hos sig. Sweet att se henne igen! Efter det begav jag mig tillbaka till Alby och hem till Ninni som hade styrt en glöggfika hemma hos sig! Jag älskar att träffa folk som jag inte hinner träffa så ofta :)
När jag kom hem igen vid elvasnåret dök jag rakt i säng med min bok och min kille, mys!

16 december - världen är full av idioter.

Idag, är jag förbannat irriterad på en snubbe på mitt jobb. När jag jobbade sist, i söndags, insåg jag i bilen påväg hem att jag hade glömt mina skor kvar på jobbet. Jag ringer upp direkt, och bad Mattias, som svarade, att låsa in dom någonstans eftersom saker har en tendens att försvinna på donken. Det lovade han att göra på en gång.
Idag när jag kom dit och frågade efter skorna, visade det sig att dom aldrig hade blivit inlåsta utan bara undanlagda. Sedan hade någon plockat fram dom igen, och vid en städning inne i omklädningsrummet slängs dom. När jag fick veta det ringde jag upp Mattias och frågade om han hade låst om dom. Det hade han inte , "det fanns inget lås på det skåp jag la dom i" fick jag till svar. När jag då berättade att jag hade bett honom låsa in dom just för att ingen skulle kunna ta eller slänga mina skor, och påpekade at det fanns andra skåp med lås i omklädningsrummet han kunde stoppat dom i, svarar han "jaha". Förstå det! Grabben har precis sett till att jag blir av med ett par converse, och kan inte ens kläcka ur sig att han tycker att det var tråkigt. Det var så långt ifrån en ursäkt man kan komma, och han ska vara min chef. Väldigt ansvarsfullt och moget beteende. Verkligen.

S-O-P-A!

14 december - like the old days.

Om ni bara visste vad jag gjorde igår. Först var det jobb 11 - 20, sen hem och äta värsta goda middagen med pappa och Cis (mamma är ju och julshoppar i NY), men SEN! Sen åkte jag hem till Jullan och satte på tevattnet och SEN! Sen kom Rebecca Sofia Maria Bergström in genom dörren, och åh vad mysigt att få se hennes fula nylle igen, för första gången på över ett halvår. Vi satt uppe till tre och snackade skit, om precis allt mellan himmel och jord. Det är konstigt, men det kändes verkligen precis som i ettan när vi hade sleep-overs hos varann och gjorde ingenting utan bara var tillsammans. Underbart! Konstigt att Jullan ska åka iväg lika länge nu, men jag och ms. Piggy planerar ju att åka o hälsa på henne där borta i värmen. Kan bli kalas! :)


11 december - hej mitt vinterland!

Det har snöat ute idag. När jag såg den första flingan dansa ner genom DT-luckan sprack hela mitt ansikte upp i ett enda stort leende. Sedan fick dom tio följande gästerna lyssna på mitt entusiastiska "har ni sett att det snöar ute!". Jag kan inte hjälpa det, men ett vitt täcke på marken skulle göra livet hundra gånger bättre just nu (vem har sagt att jag inte är materialist) ^^ Jag har hunnit med att bråka lite med bossen idag också, ibland kan jag nämligen inte stå och hålla tyst när hon berättar hur allt ska vara. För ibland.. hur var det nu min syster skulle ha sagt.. "snurrar hjulet med hamstern är död". Så var det ja! Som idag, hon tyckte att jag skulle gå ut och ta emot beställningarna med HOTen. Det kan man ju tycka är en bra idé, men när det snöar och är nollgradigt ute, är en halvtimme kvar av GAP-tiden och vi redan fått vår GAP i driven, Daniela precis kommit in där utifrån helt blå om fingrarna för att hon frusit så mycket och det inte finns varken strumpbyxor eller extra strumpor för mig att ta på mig, då kan jag inte förstå varför jag inte kan få ta emot beställningarna innifrån.

Nu väntar jag och Patrik på att Cis och pappa ska komma hem från fodringen, så vi kan sätta oss framför inspeliningen av Idol och äta tortellinigratäng. Idol för hela slanten ikväll, yeah.


10 december - effektivitet!

Man hinner med mer än man tror, om man bara vill.

Igår och idag har jag hunnit med tillräckligt med saker för en hel vecka framöver. Jag har sammanlagt:

*Mockat 10 boxar
*Ridit vid två tillfällen
*Lagt fram mat åt 8 hästar vid 6 tillfällen, och 7 andra hästar vid 2 tillfällen
*Släppt ut 15 hästar
*Tagit in 15 hästar
*Närvarat vid min hästs massagebehandling
*Solat solarium
*Skjutsat min syster till skolan
*Jobbat sammanlagt 10 timmar på McDonalds.

Snittet ligger på 13 timmars effektiv jobb per dag, men det är ju lagom.
Nu väntar:
*fredag - 12 timmars arbete
*lördag - 10 timmars arbete
*söndag - 10 timmars arbete.

Festligt, snittet kommer sjunka!

7 december - alla vi barn i bullerbyn.

Tänk att jag aldrig druckit varmochkall förut. Att jag lyckats missa det fram tills nu, det är ju inte klokt. Även om det bara blev ett halvt glas blev jag helt frälst, flytande äppelkaka blir julens favorit. Introduktionen skedde hemma hos Malin, där vi lyckats samla nästan hela TBBG för lite pepparkaksbak. Nu blev det ju inte så mycket kakor, bara några, och dom blev väldans välbakade, men det var musigt ändå. Och även om jag var tvungen att åka hem sådär vid tolvsnåret, så var det underbart att få krama om alla igen.
För precis som Malin sa, så blev vi liksom femton igen när vi klev innanför hennes dörr. Och även om vi drack vin och lyssnade på Roger Pontare så var vi lika vuxna som Johan och hans kompisar när dom drack Slotts och lyssnade på svensk hiphop. För när vi är tillsammans, kommer vi nog alltid vara femton år och skratta åt samma saker som vi gjorde då, även om vi inte är femton år på riktigt. Det är underbart!

4 december - lypsyl och näsdroppar.

Aldrig vill den försvinna helt,  den där dumma förkylningen. Men jag låtsas inte om den längre, hah!

Imorse var jag en strålande flickvän och gick upp halv åtta för att köra min lite småkorkade pojkvän till Bromma flygplats, grabben ska till Umeå och hälsa på en kompis. Sen stalljobb, en timmes bokläsning och sen iväg till donken. Nu är jag hemma, det är fredag och klockan är inte ens halv elva, och jag ska inte göra någonting. Det är både skönt och inte, det där. Fast. Snart är det idol-utröstning, så då får jag se snabbgenomgången. Erik ska tydligen ha gjort nåt riktigt bra. Igen.

Förresten. Jag flippar ur på att donken alltid ändrar mitt schema utan att säga till, som att jag inte har någonting annat att göra med mitt liv. Gaah!