31 januari - snartsnartsnart!



IMORGON ÅKER VI!!


30 januari - fast egentligen en dag till.

Ibland undrar jag hur tiden fungerar egentligen. Hur en entimmes föreläsning om finska presidenter kan kännas som en evighet, när ett sommarlov samtidigt inte verkar vara annat än för ett ögonblick. Det är lite drygt tre månader sen vi bokade vår flygbiljett till Canada, men det känns som att det har varit bestämt i flera år. På samma gång har tiden sen dess gått med en rasande fart. Om ett och ett halvt dygn sitter jag på flyget mot fjärran land. Det är många timmar dit, men jag är ganska säker på att innan jag vet ordet av, så står jag där och lägger jag upp handbagaget i hyllan ovanför mitt säte. Jag kan knappt bärga mig, och är samtidigt livrädd. Hur ska jag klara mig hemifrån, utan min familj och min häst, så länge? Och hur ska jag någonsin kunna åka tillbaka?
Time will tell.


29 januari - min pappa är världens bästa pappa!

Fredag kväll, och lite pappa-dotter-tid. Hur mysigt som helst, och det bästa på länge.

Sen då. Lördag och söndag hemma, och sen åker vi. Bara sådär, långt långt borta. Inget mer donken förrän i april. Hur ska jag kunna låte bli att vara nervös?


28 januari - ja må jag leva!!

Jaha, så var man 19 då. Ingen överdriven skillnad känns måste jag erkänna, men det är alltid mysigt att fylla år! Vi firade lilla mig igår, eftersom Cissi åker till fjälls ikväll och inte kommer hem förrän precis innan jag åker till Arlanda. Trevligt var det iallafall, middag och tårta med familjen, mormor, morfar, Rebecca, Patrik och Karin, och sen kom Jenny in efter sin träning också. Imorse fick jag frukost på sängen och massa fina presenter, och ikväll ska vi äta lite sushi. Åh vad jag kommer sakna min söta familj när jag åker. Tur att det finns internet och skype! :)

Annars har dagen varit väldigt vanlig. Jobb i stallet på Fornboda, köra Cissi till skolan, äta lite lunch. Nu ska jag duscha och sen iväg och hämta skitungen också :)

Och tack alla söta människor där ute som tänker på mig idag! Det värmer! <3


25 januari - home sweet home , iaf ett tag till.



Hemma igen, åtminstone en vecka till.
En långhelg i Åre kan bli knas, och kalas. Det skriver jag gärna under på!

* "Nämen, här sitter ju du och kuckilurar!"
* Rocket Queen - yeiyeeh!
* En klassiker
* Kräkdöden
* Träddöden
* Norska civilingenjörer
* Afterski på fjällgården
* Bastande elefanter
* Snowboardåkning
* Offpist - pisskaka.

Det var väl typ det.

20 januari - ÅRE!

Nu bär det iväg. See you on sunday!

17 januari - födelsedagskalas.

Det gäller att vara ute i god tid, så i år firade jag min födelsedag redan den 16 januari. Detta gjorde jag tillsammans med min söta vän Rebecca Bergström, hemma hos min pojkvän. Först lagade vi (jag!) mat, sen åt vi den (succé) och efter middagen blev det lite alias innan resten av vännerna dök upp. Blev en riktigt mysig kväll, som till min stora lycka slutade strax efter ett. Alldeles lagom för lilla trötta mig!

Idag har jag jobbat, och mormor och morfar är här och har ätit middag med oss. Lite senare beger jag mig förhoppningsvis till Viby, för skype-dejt med Jullan och Elin! Ska bli galet najs att prata med småskitarna! Nu ska jag iaf socialisera mig med de äldre generationerna. Puss och hej!

15 januari - friday, I'm in love.

Min pojkvän är sjuk, konstigt sjuk med olika symptom hela tiden. Men han verkar bli bättre, så jag kanske tar en sväng förbi honom lite senare i eftermiddag. Vore mysigt.
Själv mår jag prima, har ätit en utsökt lunch i form av köttbullar, spaghetti och stekt ägg, yummie! Morgonen och förmiddagen har ägnats i stallet, både här hemma och på Fornboda. Det är riktigt skönt ute idag, bara två tre minusgrader, så det är underbart med lite frisk luft. Och Rosa är så himla söt, man blir glad bara av att se henne!

Annars håller jag på och fippla lite inför morgondagen. Tror aldrig jag har varit såhär oorganiserad inför ett evenemang någon gång i mitt liv, men saker brukar ju lösa sig ändå, som tur är. Jag och Rebecca ska försöka styra någon slags födelsedagsmiddag/fest, och planen var att vi ska vara hemma hos Patrik. Eftersom han mår sådär at the moment vet jag inte hur vi ska styra om allt, men i värsta fall får väl folket pallra sig ut till Alby. Har det gått förut ska det väl kunna gå igen. Beccis herself är på bio just nu, så omstyrningen får vänta några timmar till. Men vad gör det om hundra år, när allting kommer kring..?

14 januari - torsdag.

Sitter och dricker upp det sista av mitt the, och ska hjälpa mamma att städa ut det sista av julen. Det är tydligen vår nu, om man får tro henne. Inte för att jag har sett så mycket av det när jag promenerat runt i minusgraderna, men säger hon det så!
Jag taggar inte så mkt till just våren, eftersom jag ska iväg till vintern igen om två och en halv vecka, så för min del hade stjärnorna i fönstren gärna fått vara kvar. But who am I to decide?
Försöker få till allt praktiskt med hästarna och ridningen under tiden jag är borta, men det är lättare sagt än gjort. Måste nog fortsätta pyssla med det idag. Men nu, städa vare!


13 januari - 27 månader!

Uppe med tuppen och trött som vanligt.
Har suttit och småpratat med både John och Jenny, som befinner sig i Singapore / Sydafrika. Man får lite perspektiv på livet när man inser att Upplands Väsby inte är hela världen. Försöker få till en skypedate med Jullan och Elin också, så vi kan se om det går att få till ett besök för mig och Rebecca till dom därborta! Vore ju galet kul, men allt talar inte för det just nu.

Nu ska jag ut till stallet, sen vidare till fornboda för att hjälpa Roine som kom hem igår från Hongkong. Värst vad alla reser, och snart åker ju jag och min kille! :D Inte ens tre veckor kvar nu, tusan vad tiden går undan!

12 januari - bra grabbar!

Grabbar är inte bara testosteronhöga apor i människokläder, dom kan vara bra att ha också. Idag har jag myst lite med två riktigt fina, och snart kommer en tredje kalasfin hem till mig. Jag är himla glad att jag har sånna pojkar omkring mig, det är ovärderligt. Lite B&J, lite kaffe, lite värmeljus och lite film. Mest bara bra, mest bara lyckligt.


11 januari - grattis becciboo!

Congrats Rebban, 19 år idag!

Dålig update, men det är sånt som händer! I lördags var det fullt upp. Först ett stallpass, sen klev jag på en glasbit innan det bar iväg till model house med familjen för att ta lite fina kort, efter det direkt iväg till Viby för lite pulkaåkning och till sist en sväng till Täby för middag hos Kajsa och Anders.

Söndag var det först lite jobb i stallet, sen donken 12.00 - 20.30. Efter det ramlada jag rakt ner i sängen, helt utmattad. Haha, jag måste vara världens tröttaste människa. Idag har jag varit i stallet fram till nu, får se om jag orkar ta tag i mitt liv och styra upp nåt eller om det får bli en lugn eftermiddag. Känner jag mig rätt blir det det sistnämnda^^



Min underbara familj!


7 januari - hela stallet står under vatten ?

Kom ut till stallet och möttes av en insjö innanför dess väggar. Vattnet i ledningarna hade frusit och sprängts, och sen var torra boxar ett minne blott. Har precis kommit hem därifrån nu för lite lunch, sen ska jag ut igen för att rida. Värt.

6 januari - trettondagsafton

20 minus, uppfriskande. Rida två hästar i 20 minus? Jag vet inte om det var det bästa jag gjort. Sen jobba 12 - 16.30 och sen ingenting. Pissdag.
Hade ju planerat att åka pulka på lördag och nu blir det bara åt skogen med allt. Pallar inte att det aldrig ska få bli som man planerar för att andra pillar i ens liv utan att säga till. Nej, inte massa munterhet över idag.

4 januari - varmvatten!

Min pappis är en kunglighet på att fixa saker. Idag har han fixat ett av vår familjs största vinterproblem, nämligen varmvattnet. Tidigare har vi gjort en resa tillbaka till medeltiden varje gång vi velat ta en dusch eller ett bad, och kokat vatten i kastruller på spisen för att vattnet i badkaret med nöd och näppe skulle kravla sig över 37-gradesstrecket. Men idag hittade mannen någon knapp eller skruv eller vad det nu kan tänkas ha varit, fipplade lite med den och vips! Varmvatten i ordets rätta bemärkelse. Sedan att varmvattenberedaren är liten och vi fortfarande måste fråga runt alla i huset innan vi tar ett bad, det är en annan historia.
Hursomhelst, en applåd till skäggapan!

2 januari - movienight.

   


Sherlock Holmes. Bra film, goda popcorn och mysigt sällskap. Bio kan knappast bli bättre.


1 januari - en resa tillbaka i tiden.

Hur man ska sammanfatta året? Jag vet inte. Upp och ner tror jag ändå kommer närmast av dom klyshor jag har låtit min mun smaka på. Upp och ner.

Det började med barnhemmet med Patrik och Cissi uppe i Gunnars stuga i Sälen. Skidåkning över nyår är bra, tyvärr straffades mitt liv av en del motgångar då också, så jag vet inte om årsskiftet 08/09 var det bästa i mitt liv, trots underbara förutsättningar. Det var relationsproblem det handlade om, men efter ett försök till uppbrott insåg jag att Patrik är den finaste killen jag vet, och vi löste det som kunde lösas.
Skidåkning igen över alla hjärtans dag, också då i Sälen, och sen upp till Åre med Mellgren family på sportlovet. Återigen upp och ner. Hundspann och 50årsfest blandades med besked om att farfar tagit klivet upp till farmor i himlen. Skratt och tårar.
Hem igen till den första skivan, legendariska Rock Bash. Det var festen med stort F och där lades ribban för säsongen som komma skulle. Dans, svett och alkohol. Förväntansfulla ungdomar, och bara bäst.
Sen iväg. Denna gång till Thailand för sol, värme och... giftemål. Mamma och pappa, finare än jag någonsin sett dom, bytte ringar på Arlanda till Ted Gärdestads för kärlekens skull. Om jag grät? Hur som, Patrik köpte en sistaminuten-biljett och åkte med oss första veckan. Moppeåkning på fel sida vägen, buckets, stormturer i long tails runt Phi Phi, och hajbesök. Vad vissa kallar värt.
Hemma igen. Vår egen skiva, andras skivor, en jefla massa plugg och en och annan utgång. Våren gick undan i en rasande fart, och innan vi visste ordet av var det mösspåtagning och alla stod i aulan och övade på studentsången. Men det kändes ändå som en evighet till studenten. Vi kände fel. Den 11 juni, dagen då solen valde att titta fram fast ingen vågat hoppas på det, då vi viftade med våra vita mössor i luften, kom fortare än någon kunnat föreställa sig. Och den gången var det på riktigt.
Sommarlov, fast ändå inte. Jobb på Volvo, tjäna pengar. Midsommar, och mitt liv vändes upp och ner. Sen var det lite så fram och tillbaka hela sommaren. Jag blev behandlad mycket bättre än jag förtjänade, det glömmer jag aldrig. Gotland, Donken och en underbar resa till Grekland med Patrik och sen var sommaren över. Mitt liv, fortfarande inte helt på rätt kant. Det löste sig ändå.
Hösten kom med leda och slentrian, fast ändå inte. Det var Donken och Fornboda och hästarna och Patrik och inte så mycket annat. Men det var trygghet och planer och ändå mest bra. Gotland igen en helg i november, höstpromenader och underbart väder. Bästa platsen på jorden.
En resa bokad till Fernie, Canada. Planer, underbara planer.
Advent, julbak och vinter. För första gången på åratal en riktig vinter. Och en vit jul, en underbar och vit jul bjöd 2009 på. Mellandagar och vänner som försvinner, vänner som kommer saknas. Och en ny nyårsafton. Sen, ett nytt år.

Får se vad vi kan fylla det med.


1 januari - 2010!

Nytt år. Härliga tider!

En riktig Väsby-nyårsafton med massa underbara people. Lösögonfransar, långa nattpromenader och trasiga strumpbyxor. Dans och en del headbanging (vilket resulterat i en grym nackspärr). Och en del champagne. Ganska värt trots en massa traskande, skratten vägde liksom upp.

Hann med att fundera lite också, men jag vet inte om jag blev nåt klokare. Men när ett år tar slut, och man börjar tänka på vad man hunnit med och varit med om, så bubblar känslor och minnen upp till ytan. På gott och ont. Jag tror att jag kom fram till att 2009 har varit ett bra år. Vi tog ju förfan studenten!