25 februari - pow pow!

Hemma igen, men inte länge till! Nu ska jag röra mig ut mot stallet, och om några timmar åker jag tillbaka till Bromma för att flyga till Geneve. Jag har tagit eget ansvar för att ordna sportlov, så nu åker jag till Val Thorens en vecka. Med mig har jag familjen, onkel Gunnar och familjen Isenstein. Och mina älsklingar (K2s). Och när jag kommer hem får jag hit skåningen också, yay!
Nej, nu har jag bråttom! Ut och pussa på Rosa var det!
Bästa svängen - Carro Kastre!

23 februari - ume lifestyle

 

Ovärd dag i skolan idag, tidig föreläsning och sen massa dötid innan en värdelös casegenomgång. Kom hem halv tre, gjorde lite soppa och gick och la mig. Det var däremot värt! Nu har jag packat lite och tagit hand om all tvätt, tittat på ett avsnitt Himym och ska dammsuga lite tänkte jag. Tråkigt att komma tillbaka till en ostädat lägenhet nästa helg, och imorgon har jag inte en minut över så det är bara att sätta fart. Sen ska jag laga lite mat och dra på träningskläderna, för 20.00 är det bodypump och 21.00 ska vi beacha en timme. Vilade igår så det ska bli riktigt skönt att komma iväg till Iksu idag.

Och på fredag blir det alperna, woop woop!!!


22 februari - Enemy at the Gates

Happ. Vårdcentralsdag alltså, rätt värt. Tog bussen 0800 från Vasaplan till Robertsfors, en förtjusande liten håla som bjöd på strålande solsken, smörgåstårta och lagom sjuka människor. Idag har jag dessutom lärt mig nästan alla aminosyror utantill samt repeterat glykolysen ungefär hundra gånger (kan fortfarande inte vad alla djälvuska enzym heter). Och så har jag sett Enemy at the Gates. Sjukt bra film, mest egentligen för att det är krig och för att han och hon är fruktansvärt snygga. Och för att det är en bra film. Eller jag vet inte.
Imorgon är det lite skola fram till lunch, sen måste jag nog börja packa. På tal om packa måste jag också ta hand om min tvätt som för tillfället är utspridd över hela lägenheten, attans. Fick inte igång torktumlaren igårkväll när jag skulle tvätta, så nu har jag hängt den (tre maskiner!) på tork på diverse möbler och andra temporära upphängningsanordningar för att skiten ska torka. Lösningen genererar i gott resultat men stökig lägenhet. Gott exempel på hur alla system strävar mot större oordning (kaoz). Iallafall ska vi beacha på kvällen, och då ska jag vara färdigpackad och färdigstädad. Får se hur bra det går.
Men godnatt då gott folk!

20 februari - varning; kvinna i affekt!

Idag har jag lärt mig många nya saker. Jag har lärt mig vad det är att vara i affekt. Jag har lärt mig att jag aldrig kommer lära mig förstå hur min pojkvän (eller?) fungerar. Jag har inte lärt mig spela beachvolley, men jag har spelat beachvolley. Det var faktiskt sjukt kul, även om jag nu fått bevisat för mig att jag är totalt talanglös.
Igår var det för-förfest hos Jenny, förfest hos Viktor och korvfest på Villan. Men först så var vi hyperhurt och gick på step-muskelpass på morgonen, följt av städadande och pluggande resten av dagen. Way to go, me!
Imorgon blir det lab hela dagen, sen core med Olivia och sen ska jag samla vuxenpoäng och tvätta lite. Men, jag har kommit fram till att under tiden tvättmaskinerna är igång måste man ju fylla tiden med någonting, så det kan nog bli lite powernap och lite Himym för mig också. Kalas!

17 februari - a moment like this

Och när jag ser mig över axeln, på åren som bara gick
ser jag allt som gick förlorat, men också allting som vi fick.

Men hur säger man till någon, att här tar vägen slut?

Vi kan bara vara dom vi är, så ge mig inga skäl.
Vad vi än kallar det, så är det bara ett långsamt farväl.



Jag är verkligen lycklig nu. Mår bättre är jag gjort på länge och saknar egentligen ingenting. Ingenting annat än en av mina bästa vänner, som just nu har ett liv som inte alls går ihop med mitt. Så jag får vänta, vänta tills jag får plats i din värld igen och hoppas att livet tar hand om dig tills dess. Du är fantastisk, glöm inte det.

15 februari - those were the best days of my life

Jag gillar verkligen att bo här uppe, att ta hand om mig själv och lägga upp dagarna på ett sätt som fungerar för mig. Inte behöva anpassa mig allt för mycket efter andra. Just nu i mitt liv, passar det mig väldigt bra.
Sov dryga nio timmar inatt, vaknade härligt utvilad och åt frukost med Max till två avsnitt Himym. Sen har jag diskat, dammsugit, städat badrummet, sköljt upp lite kläder och duschat. Nu ska jag läsa på lite på caset en timme, äta lite gröt och glida till skolan för casegenomgång. Vill egentligen iväg till Iksu i eftermiddag, men tror att jag ska vila idag och imorgon och ge förkylningen en ärlig chans att avlägsna sig. Så jag ska passa på att handla lite mat och plugga lite istället. Och kolla några avsnitt Solsidan. Livet är inte så jobbig nu, nej.

14 februari - all you need is love

14 februari och alla hjärtans dag. Detta firades med skola, vattengympa, powernap, mysmiddag, kolapaj och Love Actually med mycket bra sällskap (inte på powernapen dårå, men annars). Rätt fantastisk dag faktiskt, snorar förvisso mer än jag kan minnas att jag någonsin gjort, men det bekommer mig knappt. Tror det är ett säkert tecken på att man har det ganska bra. Jag saknar min familj och Andree lite extra mycket dagar som idag, men det fungerar ändå fint när jag vet att dom har det bra på sitt håll. Och mina vänner, utspridda över hela landet, ni betyder verkligen mycket för mig. Jag är tacksam över att så många, så fina människor väljer att vara en del av mitt liv. Ni gör mitt liv, och utan er vore det ingenting. Utan er vore jag ingenting (so please don't leave).
Just nu sitter jag och försöker tvinga fram en nysning som har varit på gång typ en halvtimme, men tror jag ska sluta med det och gå och lägga mig istället. Vi har ju trots allt en dag att leva imorgon också!

13 februari - this old towel?

Helvete vad förkyld jag har blivit. Alltså, jätteförkyld verkligen. Naajs!

Men annars är det bra. Haft en supermysig helg med pizza och träning och inflyttningsfest och EPP och Skogis och plugg. Och så har jag typ haft en rätt snygg kille på besök. Lite halvblind (ja, du kommer få höra det här resten av livet) men ändå rätt snygg. Han duger i krig, som man säger. Ikväll har jag chillat framför Solsidan med Maxan och imorgon är det ny vecka. Och om två veckor är jag i Frankrike. Lite wierd att jag knappt ägnat den resan en tanke, trots att skidåkning är det absolut bästa jag vet. Men, har väl haft en del annat att fokusera på den senaste tiden. Rätt mycket nytt i mitt liv och det tar ju en hel del energi att växa upp har jag hört.
Aja, borde väl lägga mig och försöka kurera mig. Men jag gillar inte att sova ensam. Ungefär jättelite tycker jag om det. Å andra sidan, är alternativet att inte sova alls blir det inte vansinnigt svårt att välja. Sova var det alltså!

10 februari - en hyperbol kurva blir sigmoid när man logaritmerar x-axeln

Jag börjar känna igen mig själv. Alltså, höstterminen 2010 kan ha varit den minst seriösa perioden någonsin i mitt liv, men nu känns det som att jag är back on rätt track igen. Skoldagen idag var ganska massiv. Först en två timmar lång föreläsning innan lunch, sen en tre timmar lång efteråt. Och allt om enzymer. 10.15 - 16.00 om enzymer. Inte vansinnigt inspirerande där i slutet, men vi knarkade hasselnötskaffe och kämpade på så gott vi kunde (gick ganska bra faktiskt). Sen svängde jag förbi frugan på hemvägen för att låna ett strykjärn (you heard me) som jag satte i bruk så fort jag kom hem. Så skjortor och bordsduk är nystrukna och fina, och jag är ett steg närmare döden. När det var klart kilade jag och Jennifer till Iksu för ett steppass. Jag, som inte är sådär vansinnigt van vid alla termer och kommandon, var rätt bortkollrad ganska länge (sjukt kul) men damn vad jag svettades. Likey likey! Kom hem, pratade med mor i telefon, lagade mat och duschade. Sen kom Max förbi en sväng innan han och Jennifer och Andreas skulle dra till Viktor för filmkväll. Skulle egentligen följt med, men stannade hemma och pluggade lite istället. Så nu har jag suttit en och en halv timme ungefär, och är lite smånöjd över vad jag åstadkommit idag.
Imorgon vankas bodypump på förmiddagen. Måste handla mat och plugga lite (mycket) också, och sen tänkte jag försöka dra med någon på EPPn på eftermiddagen nån gång. Me <3 helg!

9 februari - it's perfectly fine for you to dance around naked when you're all by yourself

Fördelen med att inte ha någon febertermometer är att man inte har nåt bevis på att man har feber och alltså kan köra på som vanligt utan ångest. Sov tio timmar inatt, och har ägnat förmiddagen åt att äta gröt i soffan framför datorn, så nu får det vara slut på chilleriet.
Ska klä på mig lite, sen kila till MB för lite case-work. Får se hur lång tid det tar, förhoppningsvis hinner jag förbi Iksu innan Maxan har sitt inflyttningskalas våningen över ikväll, men annars får jag ta igen det på stepen imorgon. Känner mig ju som sagt inte helt hundra, så man kanske borde ta det lite lugnt (fast ändå - näe). Men jag har fått clearat att vara ledig hela veckan när jag är i France så det känns fab. Sjukt att jag kommer med - Val Thorens ffs! Woop!
Annars då, livet här uppe har kommit igång på riktigt nu och det är en rejäl underdrift att säga att jag gillar det. Allt är rätt fantastiskt och jag är nästan lite smålycklig av att bara vara. Saknar mitt mongo till pojkvän bara, men det är (om sanningen ska fram) på nåt rubbat sätt ganska mysigt. Gör det bästa av situationen, liksom ;)
Aja, nu har jag kalasbråttom igen. Attans!

8 februari - vad är det för en dag?

Det är ingen vanlig dag -

GRATTIS PAPPA! <3

Första natten i nya lägenheten är till ända. Var lite svårt att somna, men annars känns det riktigt bra! Maxan var här hela kvällen igår och lagade mat åt oss, det var skönt att inte vara ensam. Sen blev det lite plugg och Kung Fu Panda innan vi tackade för oss, rätt värd kväll.
Nu ska vi snart kila iväg till skolan för en föreläsning och lite case-arbete. Sen ska jag försöka packa upp mina kläder och ikväll blire step på Iksu med Jennifer (jag var där igår och i förrgår också, high five tack). Om jag har tid kanske jag åker in till stan en runda där emellan (behöver in på Åhlens en sväng) men annars får det blir senare i veckan. Lär ju lösa sig hur som helst. Nej, nu måste jag ställa in mina frukostgrejer i diskmaskinen (hehehe), ska ju glida om typ tjugo. Senare mina vänner!

5 februari - how to save a life

Har precis packat alla mina saker och städat ur hela lägenheten, nu sitter jag och väntar på att Patrik ska komma och köra mig och my belongings till Ålidhem och mitt nya hem. Lite tråkigt att flytta ifrån min sambo, men vi blir ju praktiskt taget grannar sen så jag ska nog överleva. Ska bli ganska skönt att få sitt eget, faktiskt. Så iväg och packa upp lite, och senare ikväll är det finsittning på Villan. Är inte riktigt i mitt mest hypade festmode just nu men det brukar ju kunna vända. Ska iallafall bli grymt kul, och efter ikväll kan vi (äntligen) kalla oss T1or!!
Sen sist då? Jag har fyllt år, 20 sådana närmare bestämt. Själva födelsedagen firades här i Umeå med kladdtårta och utgång iklädd sopsäck, mycket spektakulärt. Morgonen efteråt satte jag mig på ett plan till Stockholm för att träffa alla jag lämnat kvar (och råna dom på all deras kärlek (och lite presenter)). Massa mys var det hur som helst! Åkte tillbaka upp hit i måndags, och i tisdags kom Andree också upp. Så veckan har ägnats åt skolgång och en hel del hemmamys, mycket bra. I morse åkte han ner till Linköping (han börjar ju flyga snart, lilleputten. helt sjukt coolt!) så nu är jag ensam igen. Lite tråkigt men det känns ändå väldigt bra, nu kan jag ju sova middag hur mycket jag vill utan att få dåligt samvete liksom.
Nej nu dyker väl Snutte upp any minute, lika bra att packa iordning det sista också!